Blue Corner in Amerikaanse handen

Het Antwerpse bedrijf Blue Corner, een belangrijke speler op de Belgische laadpalenmarkt, wordt volledig overgenomen door het Amerikaanse Blink Charging Co. Op korte termijn wil het bedrijf zijn aanwezigheid in Europa aanzienlijk versterken. Momenteel heeft Blue Corner ruim 7.000 laadpunten in zijn netwerk in België, Luxemburg, Nederland en Frankrijk, en meer dan 10.000‘oplaadklanten’ die dagelijks gebruik maken van zijn diensten.

Blue Corner verzorgt enerzijds installaties van laadpunten voor elektrische wagens thuis en op het werk. Anderzijds bouwt het ook volop aan een publiek laadnetwerk. Dankzij de overname door Blink Charging, een toonaangevende eigenaar, exploitant en aanbieder van oplaadapparatuur en -diensten voor elektrische voertuigen, krijgt het Belgische bedrijf aanzienlijk meer middelen om te investeren in zijn netwerk in België en zijn buurlanden. Met de ambitie om uit te groeien tot een belangrijke speler op de Europese markt.

Europese speler

“De missie van Blue Corner is bouwen aan een duurzame samenleving én klaarstaan voor de bestuurder van morgen. Omdat Blink Charging deze filosofie deelt, was het een logische stap om onze krachten te bundelen. Ik ben ervan overtuigd dat Blue Corner, als onderdeel van de Blink Charging-groep, een sterke marktaanwezigheid in heel Europa kan verwerven. Deze overname stelt ons in staat zowel onze financiële als organisatorische structuur aanzienlijk te versterken. We zullen blijven innoveren en willen in de toekomst ook een grote rol gaan spelen in het ‘total energy management’ van gezinnen en bedrijven. Meer dan ooit geldt onze slogan: ‘Waar je ook bent met je elektrische wagen, wij helpen je verder!’ In België, en nu ook ver daarbuiten”, zegt Peter Buyckx, Managing Director van Blue Corner.

Ook Blink Charging ziet een grote opportuniteit in de Europese expansie. Europa is een voortrekker in het gebruik van elektrische voertuigen en het leveren van de infrastructuur om ze te verankeren in het dagelijks leven van bestuurders. “We zien dit als een geweldige kans om onze missie te realiseren: het creëren van een clean infrastructuurnetwerk dat voor iedereen toegankelijk is en de sector van EV’s vooruit helpt”, besluit Michael D. Farkas, oprichter en CEO van Blink Charging Co.

#Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending