BMW-concessies gaan individuele mobiliteitsbehoeften klanten bestuderen

Met onder meer DriveNow zette BMW al zijn eerste stapjes in de overgang van een autoconstructeur naar een mobiliteitsprovider. Met het “Mobility Shifters” programma zet BMW Belux nu een nieuwe stap, eentje waarin de concessiehouders een belangrijke rol spelen.

Concreet werkt de dienst als volgt: klanten kunnen beroep doen op een studie om hun individuele mobiliteitsbehoeften online in kaart te brengen. De kennis op het vlak van taxatie, emissie, motorisatie, maar ook op het vlak van individueel transport, laat de medewerkers van BMW Belux toe de meest aangepaste mobiliteitsdienst – of combinatie – te adviseren voor alle medewerkers van de klant.

Waar een moderne dieselmotor de beste brandstof blijft voor die klanten die zich veel buiten de stad verplaatsen, is een elektrisch aangedreven voertuig beter aangepast aan een stedelijk gebruik. Een hybridemotor of benzinemotor hebben dan weer elk hun duidelijke merites. Voor eerder occasionele gebruikers kan een deelauto dan weer een goede oplossing zijn. De ervaring die BMW heeft opgedaan met DriveNow is een bijkomende troef.

Wij zijn vandaag klaar om de uitdagingen van een individuele premium mobiliteit aan te gaan, met innovatieve en zelfs emissievrije oplossingen waar mogelijk, aangepast aan de noden van elk type gebruiker. Deze oplossingen versterken niet enkel de efficiëntie van individuele verplaatsingen, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit. Daar bovenop verhogen ze ook nog eens het rijplezier,” stelt Eddy Haesendonck, Voorzitter en CEO van BMW Group Belux.

Elektriciteit in en buiten de wagen

Ook op het vlak van energie zal er een shift gebeuren. In 2020 zal elke BMW-concessie gebruik maken van hernieuwbare energie. Alle concessiehouders hebben zich geëngageerd om zonnepanelen te installeren, naar het voorbeeld van BMW Centrauto in Wommelgem en het filiaal BMW Brussels. De zonne-energie zal niet enkel door de concessie gebruikt worden, maar zal ook door klanten én niet-klanten gebruikt kunnen worden voor hun elektrische voertuigen.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!