A&M Invest (Delorge) neemt participatie in BMW-MINI Centrauto

Er beweegt heel wat in de autodistributiesector. Deze keer worden de vestigingen van Centrauto overgenomen. Het grote verschil met andere recente overnames is dat het deze keer een Belgische groep is die de acquisitie doet: A&M Invest, een holding rond Peter Guelinckx, die al eigenaar is van de garages van Delorge in Limburg. De raad voor de mededinging moet de overname wel nog goedkeuren.

Centrauto gaat op termijn  – mits goedkeuring van de mededingingsautoriteit – over in de handen van de eigenaar van de Groep Delorge (13 concessies van Audi, SEAT, Skoda, VW en VW CVI), A&M Invest, oftewel de Limburger Peter Guelinckx. Vorig jaar nam die groep ook al BMW Van Osch (Halen, Hasselt & Tienen) over.

Centrauto nam vorig jaar dan weer de Limburgse garages van Peter Beckers over.

A&M Invest bezit momenteel 49% van de aandelen van Centrauto, om binnen drie jaar de enige eigenaar te worden. Met deze aankoop staat het automobielnetwerk van Peter Guelinckx nu voor 20.000 verkochte wagens per jaar en 950 werknemers.

De laatste weken bewoog er heel wat in de sector van de autoverdeles: Anders Hedin kocht verschillende concessies van Mecedes-Benz; Bilia kocht de BMW en MINI concessies van Verstraeten; en het Nederlandse Van Mossel legde tot slot zijn hand op verschillende vestigingen van Alcopa.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!