BMW onthult X2 in Europese première op Brussels Motor Show (video)

Begin deze week werd de BMW X2 met grote trom voorgesteld op het Autosalon van Brussel. Deze Europese première moet een van de blikvangers van het salon worden en ook wij waren aanwezig bij zijn onthulling:

 

Net als heel wat andere constructeurs wil BMW inspelen op de boomende markt van de SUV’s. Stilistisch gezien is de nieuwste telg uit München eigenlijk een kleinere versie van de X4 en X6, al kunnen we hem ook als een sportievere en dynamischere X1 zien, een model dat het trouwens heel goed deed in de fleetmarkt.

Drie motorisaties zijn bij de lancering beschikbaar: de sDrive20i benzinemotor met 192 pk en twee krachtbronnen op diesel: de X2 xDrive20d en xDrive25d met 231 pk. Die twee laatste worden uitgerust met een integrale transmissie en een Steptronic-bak met 8 versnellingen. De benzineversie wordt daarentegen uitgerust met een Steptronic Sport met dubbele koppeling en 7 versnellingen. Andere motorisaties vervoegen later het gamma, maar we weten al dat ze minimaal 140 pk sterk zullen zijn in het benzinegamma en 150 bij de diesels.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!