BMW Van den Broeck bouwt de concessie van de toekomst

BMW Van den Broeck is niet alleen één van de grootste BMW-dealers van het land. Door de sterk stijgende verkoopcijfers, steekt de dealer nog een tandje bij: een uitbreiding van de site in Dilbeek én een compleet nieuwe vestiging in Groot-Bijgaarden.

BMW Van den Broeck is in zijn 45-jarig bestaan uitgegroeid tot een referentie binnen het Belgische BMW-netwerk. Maar dat mildert de ambitie allerminst. De site in Dilbeek – die ondertussen 30 jaar bestaat – wordt totaal vernieuwd, met een verdubbeling van de capaciteit tot gevolg. Ook op het vlak van innovatie wilt BMW VDB haar klanten inspireren met enkele nieuwe hoogtechnologische snufjes. Een voorbeeld: bij de directe receptie krijgen de klanten bij het binnenrijden meteen een print-out van de bandenspanning, de profieldiepte en de uitlijning van de banden. Een primeur in België. Het gebouw zelf zal helemaal state-of-the-art zijn: fingerprint-toegangscontrole, domotica om de klimaatregeling, de beveiliging en de audio , verlichting, etc…te regelen en de nieuwste ecologische bouwtechnieken worden gebruikt om zo weinig mogelijk CO2-uit te stoten én het energieverbruik tot een minimum te beperken.

beeld-04_filterTegelijkertijd bouwt BMW Van den Broeck pal aan de E40 in Groot-Bijgaarden/RING RO een totaal nieuwe site met een oppervlakte die vier keer zo groot is als die in Dilbeek. De nieuwe vestiging wordt een logistieke draaischijf voor de stockage van nieuwe voertuigen, het leveringsklaar maken én klanten kunnen er ook terecht voor bandenwissels en testritten. Er is ook een grote parking voorzien waar plaats is voor de Premium Selection-wagens, de directiewagens en demonstratiewagens en elektrische laadpalen.  Ook de liefhebbers van old timers komen hier aan hun trekken: er komt een Van den Broeck Collection-afdeling, een afdeling met classic cars uit het rijke verleden van de Duitse constructeur.

U ziet het: de concessie van de toekomst is allesbehalve kleinschalig …

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!