Breaking News: Autosalon dan toch in januari!

Op haar jaarlijkse Algemene Vergadering, vandaag woensdag, heeft FEBIAC, de Automobiel- en Tweewielerfederatie in België en het Groothertogdom Luxemburg, de terugkeer aangekondigd van de Brussels Motor Show – ook bekend als het Autosalon – naar de traditionele Salonmaand januari. Afspraak in Brussels Expo van 10 tot 19 januari 2025!

De 101ste editie van de Brussels Motor Show, oorspronkelijk gepland van 14 tot 23 februari 2025, maakt gebruik van de verplaatsing van een ander evenement dat gepland was voor januari in Brussels Expo, om terug te keren naar het hart van de traditionele salonperiode. De Brussels Motor Show 2025 gaat dus op vrijdag 10 januari van start met de traditionele persdag, gevolgd door een openingsavond, en zal van zaterdag 11 tot en met zondag 19 januari open zijn voor het grote publiek.

” De voorbereidingen voor de 101ste Brussels Motor Show waren al in volle gang toen Brussels Expo ons recent wees op de mogelijkheid om terug te keren naar de gebruikelijke salonperiode in januari (402 Automotive, organisator van de Brussels Auto Show, had een optie op deze datum, maar trok zich terug, red.),” legt Andreas Cremer, CEO van FEBIAC, uit. We hebben meteen de automerken gecontacteerd die deel uitmaken van onze Raad van Bestuur, en hen laten kiezen om de datum in februari te behouden, ofwel terug te keren naar de traditionele datum in januari. De overgrote meerderheid was voorstander van januari die we dan ook gevolgd zijn in onze beslissing, waarvan we hopen dat de trouwe bezoekers van het Autosalon er blij mee zullen zijn.

Naast de wens om terug te keren naar traditie, was deze terugkeer naar traditionele data ook nodig om logistieke redenen: “In februari konden we ‘slechts’ 4 paleizen gebruiken te Brussels Expo,” vervolgt Andreas Cremer. Gezien het enthousiasme dat we momenteel voelen bij de merken en de reeds gevraagde standoppervlakte, was er grote bezorgdheid dat we niet alle geïnteresseerde exposanten er zouden kunnen onderbrengen. De terugkeer naar januari betekent dat we een groter deel van paleizen kunnen innemen en dus alle exposanten die willen deelnemen aan de Brussels Motor Show 2025, tevreden kunnen stellen.”

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine