Johan Portier, nieuwe topman van LeasePlan Belgium

Johan Portier-web

Precies twee jaar nadat Johan Portier (45) de functie van commercieel directeur bij LeasePlan Belgium opnam, wordt hij benoemd tot algemeen directeur van de leasemaatschappij.  Daarmee volgt hij Michel Van den Broeck op, die op 60-jarige leeftijd beslist heeft om zijn professionele activiteiten te reorganiseren. Michel zal echter wel nog de externe relaties voor LeasePlan Belgium blijven verzorgen.

Michel & Johan-web

In 1994 begon Johan Portier zijn professionele carrière bij Van Breda Risks & Benefits. In 1998 start hij als Key Account bij SD Worx waar hij een briljant parcours aflegde tot zijn ‘transfer’ naar LeasePlan in februari 2014.

Hij verklaarde zijn komst in het hart van de leasemaatschappij als volgt: “De Belg is niet alleen geboren met een baksteen in zijn maag, maar ook met een stuur in de handen. Bij LeasePlan voel ik een passie voor het leasevak én de emotie van de ware autoliefhebber, met een permanente focus gericht op de klant en de bestuurder.”

Johan Portier 3-webSinds zijn komst heeft LeasePlan veel projecten uit de grond gestampt. De meest recente waren de private lease acties in samenwerking Media Markt en eerst Opel en nadien Toyota. In december heeft LeasePlan ook Excelease, de captive van Toyota en Lexus, overgenomen.

Ontdek wat Johan Portiers te zeggen had over deze overname in de laatste aflevering van FLEET.TV:

Tags: Fleet