Brussels Mobility Store brengt mobiliteitsoplossingen in kaart


FOTOCREDITS: ©Beci/Reporters/Marco Ranieri

De Brussels Mobility Store, die sinds eind oktober als pop-up store werd opgezet in Brussel, wil het voor (Brusselse) ondernemingen gemakkelijker maken een weg te vinden in de talrijke mobiliteitsoplossingen die voorhanden zijn. De redactie van FLEET sprak met Ischa Lambrechts, mobiliteitsadviseur bij Beci, de Kamer van Koophandel van Brussel.

Brussels Mobility Store is een opzet van Beci, die de belangen van de Brusselse Ondernemingen vertegenwoordigt, maar er is ook steun van verschillende partners. “Op het gelijkvloers hebben we een vitrine opgezet waarbij we onze partners visibiliteit geven”, vertelt Ischa Lambrechts. We zien er onder meer een LeasePlan gebrande elektrische Nissan LEAF prijken naast de deelsteps van Poppy. Bovendien geven grote aanraakschermen duiding over de verschillende mogelijkheden wat betreft micromobiliteit en een mobiliteitsbudget op maat.

Test… 1… 2…

Op de tweede verdieping van de Brussels Mobility Store is een testparcours uitgestippeld waar bezoekers zowel elektrische steps, fietsen als scooters aan een test kunnen onderwerpen. Bovendien is er ook een VR-hoek waarmee bezoekers aan den lijve kunnen ervaren hoe het voelt om de fiets te nemen in onze hoofdstad. Achterin is er plaats voor workshops en lezingen over mobiliteit in al zijn facetten, die gratis toegankelijk zijn voor (Brusselse) ondernemingen.

Bedrijfswagen als deel van de mobiliteitsoplossing

Met deze Brussels Mobility Store wil Beci, naast de mobiliteitsoplossingen dichter bij de (Brusselse) ondernemingen brengen, het mobiliteitsprobleem meer bespreekbaar maken, zonder individuen te culpabiliseren. “De bedrijfswagen wordt vaak aanzien als dé grote boosdoener in het hele mobiliteitsprobleem, maar voor sommigen blijft hij een valabel alternatief, al dan niet aangevuld met extra mobiliteitsoplossingen. Het heeft dus geen zin om deze af te schrijven”, klinkt het bij de mobiliteitsadviseur van Beci.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Mobiliteit