Brussels Motor Show: Nissan zegt af!

Wie begin volgend jaar naar de Heizelpaleizen trekt, zal geen wagens van het Japanse merk Nissan zien. Dit ondanks de bevestiging van het Japanse merk eerder. De reden? Covid 19!

De beslissing van Nissan is best verrassend te noemen. Toen ondergetekende vorige week zijn Nissan Qashqai testwagen ging afleveren bij de Belgische invoerder van het merk (die test kan u hier lezen), bleek bij een informeel babbeltje immers dat de Japanners grote plannen hadden tijdens de Brussels Motor Show, met enkele premières. In tussentijd verergde de COVID 19 situatie in ons land echter grondig, wat volgens onze collega’s van Autonieuws de reden was voor het terugtrekken van het automerk.

Onze bron citeert Nissan-woordvoerder Melvin Keuter, die vertelt dat “de beslissing werd genomen om de risico’s voor de werknemers, leveranciers en partners te beperken”. Hierdoor verliest het autosalon één van zijn 50 deelnemende merken, maar vooral: dit kan een mogelijk voorbeeld zijn voor andere merken. Febiac wil het salon immers zo coronaveilig mogelijk organiseren, dat vertelde de automobielfederatie vorige week nog, maar alle risico’s neutraliseren is natuurlijk een utopie. Nissan stelt dat het de maatregelen van Febiac zeker steunt, maar de onzekerheid omtrent het virus is volgens de constructeur te groot om zelf aan de show deel te nemen.

Op Autogids lezen we alvast dat Febiac deze vrijdag zou samenzitten om de huidige situatie te bespreken en de knoop door te hakken over het al dan niet doorgaan van het Autosalon van Brussel 2022.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

CAR Avenue Waver 1300 Waver
CAR Avenue Perwez 1360 Perwez
CAR Avenue Nijvel 1402 Nijvel
CAR Avenue Waterloo 1410 Waterloo
Leo Peeters Vilvoorde 1800 Vilvoorde
Leo Peeters Zaventem 1932 Zaventem
Nissan Beerens Antwerpen 2030 Antwerpen
Nissan Beerens Aartselaar 2630 Aartselaar
Leo Peeters Mechelen 2800 Mechelen
Nissan GMS Leuven 3020 Herent
Leo Peeters Keerbergen 3140 Keerbergen
Leo Peeters Aarschot 3200 Aarschot
CAR Avenue Liège 4020 Li
CAR Avenue Seraing 4100 Seraing
Groupe MS Motor Nissan Namur 5101 Erpent
Nissan GMS Gent 9050 Gent
De Witte 9170 Sint-Gillis-Waas
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine