CAR Avenue doet overname in Groothertogdom Luxemburg

CAR Avenue-distributiegroep zette voor het eerst voet aan de grond in 2010 in het Groothertogdom Lumxeburg met de overname van de merken Nissan en Toyota.

Vandaag neemt CAR Avenue de Grand Garage de Luxembourg in Bertrange over, voorheen eigendom van Inchcape Retail Belux. Grand Garage verdeelt Toyota en Lexus.

Door deze overname is CAR Avenue de grootste distributeur in het Groothertogdom Luxemburg voor Toyota (ongeveer 800 nieuwe voertuigen per jaar) en de enige Lexus-distributeur (ongeveer 125 nieuwe voertuigen per jaar).

In 2018 had CAR Avenue ook geïnvesteerd in PSA en Kia in Luxemburg. Onlangs maakte Beherman Motors de groep tot de exclusieve distributeur van Mitsubishi in het Groothertogdom.

Zonder Covid zou de Franse groep dus ongeveer 7.000 nieuwe voertuigen moeten verkopen op een markt die jaarlijks 55.000 nieuwe voertuigen registreert.

In België heeft CAR Avenue ook Toyota (en Nissan) dealers sinds de overname van Ital Group (in 2019). De merken van Mercedes-Benz vervolledigen de CAR Avenue-portefeuille in België.

#Fleet Dealers #Internationaal

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending