Cardoen commercialiseert elektrische SUV Aiways U5

Vanaf 2021 commercialiseert Cardoen de nieuwe modellen van Aiways. Aiways is een Chinese fabrikant van elektrische wagens. Het bedrijf werd in 2017 opgericht als start-up door Samuel Fu en Gary Gu. Aiways staat voor ‘AI (artificial intelligence) is on the way’.

Voor € 32.000 heb je bij Cardoen al een goed uitgeruste, jonge U5 met minder dan 5.000 km op de teller. Een nieuwe kan je ook bij Cardoen bestellen vanaf € 39.627. “Een gangbaar bedrag voor een gezinswagen op fossiele brandstof, maar een aantrekkelijke prijs voor een elektrische wagen”, zegt men bij Cardoen.

De wagen is verkrijgbaar in twee varianten: Standard en Premium. Elk model heeft een batterijcapaciteit van 63 KWH, waarmee je tot 410 km kan rijden met een enkele oplaadbeurt. “Bovendien krijg je 8 jaar garantie op de batterij van de U5. Cardoen garandeert tot dan dat de batterij van je wagen nog tot 75% van de begincapaciteit heeft. In de 16 vestigingen van Cardoen kan je kennismaken met de Aiways U5.

Je kan er je wagen coronaproof bestellen of kiezen voor een volledige online bestelling op de website van het bedrijf.”

Aiways U5: Standard of Premium

De standaardversie van de Aiways U5 is te koop vanaf €39.627. Het model is beschikbaar in wit of aubergine en is uitgerust met tal van functies die het comfort en de veiligheid aan boord verbeteren. De wagen heeft ledverlichting, verwarmde buitenspiegels, automatische airconditioning in twee zones, een infotainmentsysteem met centraal TFT-scherm (12,3 inch), aanraakbediening en volledige connectiviteit.

Het standaardmodel heeft een luxueuze afwerking met een grijze stoffen interieur, 17’ lichtmetalen velgen en contrasterende naden in de deurpanelen. Voor maximale veiligheid is de wagen uitgerust met twaalf ultrasone sensoren, vijf HD-camera’s, drie millimetergolfradars en twee binnencamera’s.

De Premium Aiways U5 koop je vanaf €42.756 en is naast de standaardkleuren ook beschikbaar in Electric Blue. Voor de binnenbekleding kus je tussen zwart of crèmewit leder. De auto heeft 19’ velgen van gepolijst aluminium met twee kleuropties en een panoramisch dak met zonwering. Het premium model is naast de standaardopties uitgerust met handige functionaliteiten als parkeerassistent, zetelverwarming, een laadstation voor smartphones en een voetsensor voor het openen van de koffer.

Een betaalbare familiewagen

Cardoen wil inspelen op de vraag van de consument en daarom lanceert een betaalbare elektrische wagen.

Ivo Willems, co-CEO Cardoen legt uit: “We krijgen bijna wekelijks de vraag naar een elektrische, maar budgetvriendelijke wagen. Als we de consument vertellen dat die minstens €10.000 meer zal kosten dan een vergelijkbare benzinewagen, is de interesse snel over. De aankoopprijs van een elektrische wagen blijft nog steeds een struikelblok. Met de lancering van de Aiways U5 kunnen we onze klanten een betaalbare elektrische gezinswagen aanbieden voor dezelfde prijs als een goed uitgeruste, klassieke SUV. Dat is ook de reden waarom we hebben gewacht met het aanbieden van een elektrisch model, er was niets op de markt dat geschikt was voor het gezin en tegelijkertijd betaalbaar was.”

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Trending