Carmasters bereidt zich voor op de nieuwe wetgeving omtrent bandenspanningssensoren

Vanaf 1 november 2014 gaat een nieuwe Europese wetgeving van kracht omtrent bandenspanningssensoren. Alle nieuwe wagens moeten vanaf dan voorzien zijn met sensoren die de status van de bandenspanning opvolgen en detecteren. Deze sensoren verwittigen de chauffeur wanneer er 20% of meer onderspanning is op een band. Carmasters is als pionier en hyperspecialist nu al helemaal voorbereid om de banden- en velgenservice aan te passen aan deze nieuwe wetgeving.

pression pneuDeze wetgeving is ontstaan om de veiligheid van een autobestuurder nog te verhogen. Een chauffeur moet immers weten wanneer er een lekke band is. Bij wagens met Run on Flat banden, was dit soms moeilijk te achterhalen. Bovendien is het ook goed voor het milieu, omdat een te lage bandenspanning zorgt voor meer CO2-uitstoot en een snellere bandenslijtage. Met bandenspanningssensoren kan dit tijdig worden verholpen. Zij geven dit aan met een signaal in het dashboard van de wagen, en duiden meteen ook aan om welke band het gaat.

Door deze nieuwe wetgeving, kunnen klanten in bepaalde gevallen voor extra kosten komen te staan. Wanneer een sensor stuk is, moet deze immers worden vervangen. “Om de klanten met deze nieuwe wetgeving zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, heeft Carmasters gekozen voor de beste prijs-kwaliteitoplossing zodat er nooit onnodig hoge kosten gemaakt moeten worden”, vertelt Jean-Louis Weemaes, Gedelegeerd Bestuurder van Carmasters.

“Zo werken we in de meeste gevallen met universele sensoren en ventielen”, gaat Weemaes verder. “Deze zijn van minstens evenwaardige kwaliteit, maar zijn veel budgetvriendelijker voor de klant omdat ze uit twee delen bestaan: de sensor en het ventiel. Wanneer enkel het ventiel stuk is kan dit gewoon vervangen worden, zonder dat de klant een hele nieuwe sensor hoeft te betalen. Zo bespaart de klant in veel gevallen toch al tientallen euro’s per band in vergelijking met een nieuwe sensor van het automerk zelf.”

 

Tags: Auto Fleet