ChargeUpNow: LeasePlan pleit voor universele laadinfrastructuur

LeasePlan wil overheden ervan overtuigen om te werken aan universele, duurzame en betaalbare elektrische laadinfrastructuur. Deze campagne, ‘ChargeUpNow’ genaamd, wordt op poten gezet door de leasemaatschappij en zijn partner voor intelligent laden: PowerD.

We weten dat LeasePlan sinds 2017 de massale elektrificatie van vloten over de hele wereld tot haar stokpaardje heeft gemaakt. Te beginnen met de eigen vloot, zoals we onlangs bij LeasePlan Belgium zagen, met de recente levering van een dertigtal Polestar 2’s aan het eigen personeel.

Dit nieuwe ChargeUpNow-initiatief loopt vooruit op de Climate Week in New York en de Algemene Vergadering van de VN in dezelfde Amerikaanse stad.

5 aanbevelingen

Via ChargeUpNow doet LeasePlan 5 aanbevelingen die het essentieel acht om de elektrificatie van wagenparken te versnellen.

  1. Zet een netwerk van openbaar toegankelijke snellaadstations op om de oplaadsnelheid te verminderen van uren naar minuten en de belasting van stedelijke oplaadplaatsen te verminderen.
  2. Elimineer de administratieve rompslomp en maak het gemakkelijker om vergunningen te verkrijgen voor particuliere oplaadstations in de buurt van woningen en kantoren.
  3. Neem de laadinfrastructuur op in alle nieuw gebouwde woon- en bedrijfsgebouwen.
  4. Verhoog het gebruik van groene energie door EV’s door middel van slimme laadoplossingen die gebruik maken van nul-emissie zonne- en windenergie.
  5. Ontwikkel publiek-private partnerschappen tussen bedrijven en lokale overheden om de aanleg van een infrastructuur voor snelle tarifering in commerciële gebieden te vergemakkelijken.

“Veel immobiliteit bij de regeringen”

“Bestuurders zijn het gebrek aan actie van de overheid op het gebied van de laadinfrastructuur voor EV’s moe”, zegt Tex Gunning, CEO van LeasePlan. “Dit is een belangrijk obstakel voor de massale invoering van EV’s, die essentieel zijn voor de bestrijding van de klimaatverandering en de verbetering van de luchtkwaliteit in onze steden. Daarom lanceren we ons wereldwijde ChargeUpNow-initiatief.”

Tex Gunning vervolgt: “Samen willen we een duidelijke en directe boodschap sturen naar nationale en lokale beleidsmakers over de urgentie van een universele, betaalbare en duurzame oplaadinfrastructuur voor EV’s. De oplossingen bestaan al – het enige wat nu nog nodig is, is actie van de beleidsmakers.”

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!