Chevrolet Volt verkozen tot Clean Fleet Car of the Year 2013

voltOp het bekende Circuit Zolder werd tijdens de belangrijke ‘Clean Week 2020’ de elektrische Chevrolet Volt verkozen tot ‘Clean Fleet Car of the Year 2013’.

Een belangrijke onderscheiding voor de technologisch geavanceerde Chevrolet die een voortrekkersrol vervult op het gebied van duurzame mobiliteit. Deze verkiezing van de Clean Car of the Year onderstreept het belang van elektrische mobiliteit, een terrein waarop Chevrolet zeer actief is, niet alleen met de Volt maar ook over enige maanden met de puur elektrische Spark EV.

Steeds meer leasebedrijven geloven in het E-concept en nemen elektrische auto’s op in hun aanbod, terwijl ook zakelijke rijders steeds vaker kiezen voor een elektrische auto.

Na vorig jaar tijdens de Clean Week al de titel ‘Clean Car of the Year 2012’ te hebben gewonnen sleepte de Chevrolet Volt dit jaar de onderscheiding ‘Clean Fleet Car of the Year 2013’ in de wacht. Anja Geril, Country Coordinator van Chevrolet Belgium: “En deze onderscheiding kan in de prijzenkast van de Volt die al goed is gevuld. Met awards in diverse verkiezingen zoals ‘Electrische Gezinswagen van het jaar 2012’, ‘Car of the Year 2012’ en meer dan 30 andere belangrijke internationale onderscheidingen.”

De juryleden, waaronder journalisten, hogeschool- en universiteitsprofessoren, fleetmanagers en milieuorganisaties, beoordeelden voertuigen die bijdragen aan verantwoorde ecologische en milieuvriendelijke mobiliteit.

We zijn erg trots dat wij weer een onderscheiding hebben gewonnen in deze belangrijke verkiezing, vooral ook omdat de jury bestond uit experts van verschillende disciplines. Deze onderscheiding is weer een bewijs dat wij voor zakelijk gebruik de beste en meest ecologische auto op de markt aanbieden,” vervolgt Anja Geril. “Wij kijken dan ook met veel vertrouwen uit naar de nabije en verdere toekomst van onze elektrische producten, zeker wanneer er een landelijk dekkend netwerk is van laadstations. Dat laatste is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van overheid en industrie, en grote publieke ruimtes zoals winkelcentra.

Chevrolet Volt

De Volt, die onder alle omstandigheden elektrisch wordt aangedreven, heeft een nul-emissie met een brandstofloze actieradius tot 80 kilometer op elektriciteit die afkomstig is uit de batterijen. Hij heeft de mogelijkheid om door te rijden nadat de energie uit de batterijen is verbruikt en dat onderscheidt de Volt van andere elektrische auto’s. De extra actieradius van meer dan 500 kilometer is te danken aan een geavanceerde 86 pk sterke 1.4-liter benzinemotor die als generator functioneert. Wanneer de energie in de batterijen is verbruikt, wordt de energievoorziening naar de elektromotor naadloos overgenomen door de generator. Op basis van de gecombineerde cyclus stoot de Volt slechts 27 g/km CO2 uit en verbruikt hij 1,2 liter benzine per 100 kilometer. De Volt is zowel in de stad als daarbuiten volledig inzetbaar, onder alle klimaatomstandigheden, zonder compromissen te moeten maken.

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending