Coca-Colatechnici op bakfiets door Antwerpen (video)

Picture: Coca-Cola

Schrik niet wanneer u naar Antwerpen gaat en voorbijgereden wordt door een of andere technicus van Coca-Cola achter het stuur van een elektrische bakfiets. Het gaat hier om een pilootproject van de bekende frisdrankproducent in samenwerking met leasingmaatschappij Arval en Interparking Hopland (die ervoor zorgt dat de fietsen kunnen opgeladen worden).

Enkele technici van Coca-Cola zijn al volop bezig met dit pilootproject. Zij hebben hun gekende rode bestelwagen dan ook ingeruild voor een elektrisch aangedreven bakfiets om onderhouds- en herstellingswerken uit te voeren bij de klanten. Het doel: sneller en efficiënter werken.

Coca-Cola wil dit project graag overbrengen naar andere steden zoals Gent en Brussel.

Eén extra herstelling per dag

Niet alleen de klanten genieten van een betere en snellere service, ook de technici vinden heel wat voordelen in de bakfiets van Coca-Cola. Zo vinden ze bijvoorbeeld sneller een parkeerplaats en mogen ze overal rijden met hun fiets.

“In Antwerpen is het tegenwoordig niet meer zo evident om met de auto te rijden en overal op tijd te geraken”, bevestigt Kris Vereycken, service technicus bij Coca-Cola European Partners. “Als ik met de auto naar een klant rijd, duurt dat gemakkelijk 30 minuten terwijl ik met de fiets al na 10 minuten aankom. Met de fiets kan ik bij acht klanten langsgaan om herstellingen uit te voeren, met de auto zijn dat er meestal maar zeven. Bovendien heb ik ook minder stress en ben ik blij dat ik wat meer beweeg.”

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!