Colruyt Group verhoogt belang in Fiets! naar 100%

Colruyt Group heeft haar belang in de Belgische fietsspeciaalzaak Fiets! verhoogd tot 100%. De groep verwierf eerder dit jaar een meerderheidsparticipatie van 75% in Fiets! en nam toen ook de optie om dit belang op termijn te verhogen tot 100%, hetgeen nu dus gebeurd is.

Fiets! en Colruyt Group besloten eind maart 2019 de handen in elkaar te slaan om het bedrijf een succesvolle doorstart te laten maken in België. Colruyt Group heeft, in overleg met de minderheidsaandeelhouders, beslist om nu van haar calloptie gebruik te maken en de resterende aandelen over te nemen.

Het is Michel Verhaeren (gewezen aandeelhouder en CEO) die de operationele leiding op 13 januari 2020 zal doorgeven aan Wim Teerlynck. Hij is vanaf dat moment Business Unit Manager van Fiets!

Dieter Struye, directeur non-food van Colruyt Group: “De markt voor elektrische fietsen groeit sterk en Fiets! is een jong en dynamisch bedrijf. We geloven dat de integratie in Colruyt Group zal bijdragen tot de rendabele groei van Fiets!.”

12 vestigingen

Dankzij de investering van Colruyt Group werd het aantal fietsspeciaalzaken intussen verhoogd tot 12, met de meest recente opening in Sint-Pieters-Leeuw. Dat aantal zal de komende jaren verder uitgebreid worden, zodat nog meer particulieren en bedrijven bij Fiets! terechtkunnen voor hun fietsaankoop, -onderhoud of -herstelling.

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending