Concept car DS Wild Rubis afgelopen weekend onthuld op het salon van Shanghai

60341-w800-h600De concept car DS Wild Rubis is afgelopen weekend onthuld op het salon van Shanghai. Ontwikkeld in Parijs, is de concept car Wild Rubis een nieuw toonbeeld van de DS-lijn. Behalve een krachtige en geraffineerde stijl is deze wagen ook een concentraat van technologieën, een plezier voor de ogen, en verschaft hij unieke rijsensaties. Hij heeft een hypnotiserende blik die tot leven lijkt te komen, en is uitgerust met een Full-hybrid Plug-in technologie, om zo opmerkelijke prestaties neer te zetten: een autonomie van 50 km, 295 pk met boost en 43 g/km CO2.

De concept car Wild Rubis beschikt over unieke full LED koplampen, samengesteld uit 3 beweeglijke lichtmodules, aan weerszijden begrensd door aan de onderkant aflopende knipperlichten en met een lichtsignatuur in de vorm van een stemvork op de buitenkant. Dit geeft de concept car Wild Rubis een sterke, unieke en technologische aanblik. De 3 lichtmodules van de koplampen ‘ontvouwen’ zich en lichten op bij het starten van de concept car, dit alles gekoppeld aan bijzondere kristalklanken, speciaal ontwikkeld om de verschillende lichten (koplampen, knipperlichten) en de beweging van de 3 lichtmodules te begeleiden en zo de fantasie nog meer te prikkelen.

HYBRIDE PLUG-IN-TECHNOLOGIE: IN DIENST VAN HET MILIEU EN RIJSENSATIES

Met de Full-hybrid Plug-in-technologie kiest de concept car Wild Rubis duidelijk voor een ecologische benadering. Hij wordt aangedreven door een1.6 THP benzinemotor, met een vermogen van 225 pk (165 kW). Deze motor sleepte de prestigieuze titel “internationale motor van het jaar” in de wacht, een titel die wordt uitgereikt door een jury van 65 internationale autojournalisten. De thermische motor 1.6 THP wordt gecombineerd met een elektrische motor, die de achterwielen aandrijft en een vermogen van 70 pk ontwikkelt. Deze elektrische motor wordt gevoed door lithium-ion batterijen die op te laden zijn via een gewoon stopcontact.

Dankzij de plugcitroendswildrubis_10-in hybrid techniek kan de Wild Rubis in volledig elektrische modus (ZEV) rijden met een autonomie van 50 km. Zonder afbreuk te doen aan het rijplezier en de rijsensaties. Integendeel, indien het gaspedaal diep wordt ingeduwd en onmiddellijk koppel wordt gevraagd, voegt een “boost”-functie de koppel van de thermische motor bij die van de elektrische motor, zodat de concept car Wild Rubis prestaties van hoog niveau kan neerzetten (295 pk), zonder enig nadeel voor het verbruik (43 g/km CO2).

Tot slot is deze technologie bijzonder goed aangepast aan het wilde karakter van de Wild Rubis. Bij sterke acceleratie, maar ook in geval van weinig grip, gaat de wagen over op vierwielaandrijving, waarbij de achterwielen aangedreven worden door de elektrische motor, terwijl de voorwielen aangedreven worden door de benzinemotor. Bij bijzonder moeilijke rijomstandigheden, bijvoorbeeld het naar boven rijden op een besneeuwde helling, kan de chauffeur een 4×4-modus selecteren. Deze vierwielaandrijving garandeert zo meer kracht , terwijl het potentieel van de Wild Rubis perfect en veilig wordt benut.

TECHNISCHE KENMERKEN

 • Afmetingen
 • Lengte: 4,70 m
 • Breedte: 1,95 m
 • Hoogte: 1,59 m
 • Wielbasis: 2,9 m

 

 • Hybride plug-in-aandrijflijn
 • Benzinemotor 1.6 THP: vermogen van 225 pk (165 kW)
 • Elektrische motor: vermogen van 70 pk
 • ZEV-modus: 50 km autonomie
 • CO2-uitstoot: 43 g/km
 • Wielophanging
 • Banden 255/40 R21

Fotogalerij

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto