Coyote stort zich op B2B-markt

Coyote, een referentie in (zeer gewaardeerde) realtime verkeersinformatie, heeft 70% van de aandelen van Traqueur overgenomen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opsporen van gestolen voertuigen en vlootbeheer. Deze acquisitie is voor Coyote een uitgelezen kans om nieuwe diensten aan te bieden.

De B2B-markt is voor Coyote een nieuwe groeipool en het Business-aanbod wordt met twee nieuwe pijlers uitgebreid: de opvolging van gestolen voertuigen en vlootbeheer.

“Bedrijven worden momenteel met een dubbele uitdaging geconfronteerd. Aangezien het verkeer de grootste oorzaak is van fatale arbeidsongevallen, gaan ondernemingen bij het beheer van hun vloot op zoek naar meer veiligheidsoplossingen voor hun medewerkers. Tegen 2021 zal deze markt met 15% toenemen”, aldus Coyote. “Coyote Business is het enige platform dat realtime diensten aanbiedt voor zowel de bestuurder als de fleetmanager. Het richt zich in de eerste plaats tot KMO’s die over een wagenpark van 10 tot 100 voertuigen beschikken.”

 

Diefstaltracking

In Frankrijk wordt er gemiddeld om de drie minuten een voertuig gestolen. Met ‘Coyote Secure’ lanceert Coyote voor het eerst een service om de bestuurder, zijn voertuig of zijn tweewieler te beschermen. Hiervoor wordt de Coyote-app gecombineerd met diefstaltracking. Ongeveer 70% van alle klanten van Coyote (in Frankrijk) hebben reeds hun interesse laten blijken voor dit aanbod.

Smart Driving

Met de lancering van drie nieuwe diensten versterkt Coyote zich ook op het vlak van verkeersveiligheid. De nieuwe dienstverlening die in de loop van dit jaar wordt uitgerold bevat een waakzaamheid assistent, een waarschuwing bij slaperigheid en een rijvaardigheidsscore.

De waakzaamheid assistent waarschuwt de bestuurder van zodra zijn snelheid niet is aangepast aan de omstandigheden. Deze tool zal de bestuurder aansporen om te vertragen wanneer er bijvoorbeeld een gevaarlijke bocht aankomt.

De functie die de chauffeur waarschuwt dat hij aan het indommelen is, wordt volledig hertekend. Voortaan wordt de aandacht van de chauffeur permanent gemonitord. Van zodra de aandacht verslapt, zal de chauffeur verschillende boodschappen krijgen. Op die manier probeert het systeem de bestuurder opnieuw bij de les te krijgen en helpt het te voorkomen dat hij of zij in slaap valt. Op dat moment zal Coyote de bestuurder aanbevelen om een pauze te nemen.

De rijvaardigheidsscore tenslotte zal het rijgedrag van de bestuurder in kaart brengen en een overzicht bieden van de punten die voor verbetering vatbaar zijn. Hierbij wordt gefocust op de rijstijl (op basis van acceleraties, remgedrag en bochtenwerk).

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!