De Cronos Groep kiest met Hyundai Kona EV voor vergroening vloot

Onlangs werden door Fidenco vijf elektrische Hyundai Kona’s geleverd aan de Cronos Groep (een operationele leasing via Arval). Het is de eerste levering van in totaal 30 Kona’s EV. Een relatief klein aandeel op een totale vloot van 3.600 wagens. Maar de ambitie van de Cronos Groep om die vloot snel te vergroenen is groot: tegen eind 2019 zouden er 200 full electric vehicles in de vloot komen, ook van andere merken.

Mobility Manager Bruno Kruijer: “Duurzaam ondernemen zit in ons DNA. Daarnaast willen wij ons wagenpark graag voorbereiden op de toekomst. Er zijn met andere woorden verschillende factoren die doorslaggevend zijn om voor elektrische wagens te kiezen. Eerst en vooral het milieuaspect, maar ook de vernieuwende technologie rond elektrische en (plug in) hybride wagens.  Uiteraard hebben mobiliteit en fiscaliteit ook een grote rol gespeeld. We bieden de mogelijkheid aan onze starters om full electric te verkennen aan de hand van hun aanloopwagen. Al onze elektrische aanloopwagens zullen een range hebben van 400km of meer.”

Omkadering

De Cronos Groep voorziet ook in laadinfrastructuur, zowel in de verschillende vestigingen als met laadoplossingen bij de medewerkers thuis.

Bruno Kruijer: “Wij hebben vanuit het management de mogelijkheid gekregen om te investeren in laadinfrastructuur op onze verschillende sites. Zo zullen er aan ons hoofdgebouw in Kontich tegen midden maart 20 laadpunten bijkomen en tegen september zullen we er in totaal een 50-tal hebben. In het tweede kwartaal van 2019 zullen ook de andere grote sites onder handen genomen worden. Verder werd de car policy aangepast zodat de medewerker de keuze heeft om zijn budget gevarieerd samen te stellen: wagen in combinatie met (elektrische) fiets of step, mobiliteitskaart, abonnement op openbaar vervoer, … afgestemd op gebruiker en budget.”

 

 

 

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine