Dan toch niet einde verhaal voor Mitsubishi in Europa?

Mitsubishi Motors Corporation kondigde eind juli vorig jaar aan geen nieuwe modellen meer op de Europese markt te brengen. De kleinste partner in de alliantie met Renault en Nissan zou nu misschien toch in Europa blijven en zelfs hier produceren. Luca de Meo, CEO van Renault, ziet er een oplossing in om geen fabrieken in Frankrijk te moeten sluiten. Zo berichten onze collega’s van automobielmanagement.nl.

In dit verrassende scenario zou Mitsubishi auto’s laten bouwen in een Franse Renault fabriek, maar die wel onder de naam van het Japanse merk op de Europese markt verkopen. Voor Renault is het alvast een elegante oplossing om een klein deel van zijn overcapaciteit in te vullen.

Mitsubishi kondigde vorig jaar aan dat het zich voortaan vooral zou concentreren op landen in Zuid-Oost Azië, waar ook de grootste afzetmarkten zijn. De démarche paste in een strategische herpositionering van de merken in de alliantie, waarbij Nissan Japan en de Verenigde Staten voor haar rekening zou nemen en Renault vooral focust op Europa en Afrika.

Moeilijke tijden

De verkoopsresultaten van de alliantie zitten al geruime tijd in het slop. En beterschap zit er niet meteen aan te komen. Gezamenlijk moesten de drie merken in januari een productiedaling van 8,5% incasseren. Daardoor komt zelfs de derde plaats van de grootste autofabrikanten ter wereld in gevaar. Een lokale productie van Mitsubishi-modellen zou geen mirakeloplossing zijn maar toch enig soelaas brengen. Om welke modellen het zou gaan, is nog niet bekend. Het meest logische lijkt de populaire Mitsubishi Outlander PHEV, die binnenkort aan een modelupdate toe is. Maar ook de vorig jaar gefacelifte Eclipse Cross en de L200 pick-up komen in aanmerking. Of Mitsubishi het voorstel van Renault-baas Luca de Meo ziet zitten, zal heel binnenkort blijken. Volgende week neemt de Raad van Bestuur van Mitsubishi een beslissing.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Houman 2820 Rijmenam
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending