De aankoopintenties van de automobilisten dalen met 31% na Covid-19

Volgens een nieuwe enquête die de SMCS (Support in Methodology and Statistical Calculation) van de UCLouvain in opdracht van de federaties FEBIAC en TRAXIO heeft uitgevoerd bij 2.471 automobilisten, heeft de coronacrisis bij 3 op de 10 personen gevolgen voor de intentie om een auto – nieuw of tweedehands – aan te schaffen. Deze daling van de koopintenties treft ook bijna de helft van de huishoudens waarvan de koopkracht negatief is beïnvloed door de COVID-19-crisis.

Lees ook:

Daling van de verkoop in België: welke fiscale impact en welk herstel?

Zeven van de tien autoliefhebbers geloven dat de coronacrisis geen invloed zal hebben op hun voornemen om hun auto’s te vervangen. Drie op de tien zegt dus dat die crisis wel van invloed zal zijn op de aankoopintenties,

  • 53% is van plan hun aankoopbeslissing uit te stellen (waarvan 33% voor ten minste 6 maanden)
  • 14% van de ondervraagden bekent nog steeds twijfels te hebben over de afronding van hun aankoop;
  • 12% heeft al afstand gedaan van hun aankoopplannen
  • 9% zou liever een tweedehands auto kopen dan een nieuwe.

Andere resultaten

Dit onderzoek bracht andere opmerkelijke resultaten aan het licht:

  • 20% van de respondenten geeft aan in de toekomst online een auto te willen kopen bij een merk of een onafhankelijke garage;
  • Pendelen met de auto naar en van het werk zal in de toekomst naar verwachting niet meer 5 maar 4 dagen per week gebeuren. Dit was één dag per week tijdens de lockdown.

Deze online enquête werd uitgevoerd tussen 13 en 18 mei 2020 onder 2.471 lezers van de websites Gocar en AutoTrends. De meerderheid van de respondenten zijn mannen van 45 tot 75 jaar oud, die in het bezit zijn van ten minste één auto (38% heeft ten minste één bedrijfsauto). Van de deelnemers was 21% gepensioneerd, 29% in loondienst en 54% als zelfstandige. 32% van de respondenten werd ook geconfronteerd met een daling van hun koopkracht.

#Auto
Trending