De Audi A3: Het best geconnecteerde en meest geavanceerde interieur in dit segment

Connectiviteit en infotainment worden steeds belangrijker in de wagen. In geen enkel model staat de integratie ervan echter zo centraal als in de nieuwe Audi A3 Sportback.

Bij de lancering van een nieuw model is het stramien vrijwel altijd gelijk. Het begint met gelekte beelden en cijfers over de motoren. Daarna volgen de prachtige lijnen en de interpretatie van de verwachte prestaties. De beste indruk van een wagen krijg je echter wanneer je instapt en het interieur in je opneemt. En op dat vlak staat de nieuwe Audi A3 Sportback op eenzame hoogte.

Bestuurderservaring centraal

Wat meteen opvalt, zijn het zwarte dashboard, de zwarte middenconsole, de elegante sierstiksels en het bijzondere design van de versnellingspook. Deze details geven het interieur een dynamische en luxueuze uitstraling. In de meeste nieuwe wagens worden vandaag aanraakschermen gebruikt. De nieuwe Audi A3 Sportback gaat een stap verder in de ergonomie, met een ongeëvenaard vlotte toegang van alle informatie voor de bestuurder. De Audi Virtual Cockpit voelt ondertussen vertrouwd aan. Het 10,25 inch grote display (12,3 inch voor de nog sportievere Audi Virtual Cockpit Plus) wordt bediend via het multifunctionele stuur. Het aanraakscherm op de middenconsole is 10,1 inch groot en iets naar de bestuurder gericht, voor nog meer gebruiksgemak.

Infotainment en connectiviteit centraal

Alles is eenvoudig en intuïtief, net als op je smartphone. De bediening gebeurt via het touchscreen of met natuurlijke spraak. Zinnen als “Waar bevindt zich het beste Japanse restaurant van de streek?” of “Hoe laat sluit de dichtstbijzijnde sportwinkel?” werken dus perfect. En wanneer tussen twee nummers door het antwoord weerklinkt via het Bang & Olufsen- geluidssysteem met 15 luidsprekers, besef je dat ook de geluidservaring subliem is. De doorgedreven connectiviteit verbindt de Audi A3 bovendien met zijn omgeving via een groot aantal nuttige diensten.

Smartphone-integratie in de nieuwe Audi A3 Sportback

Uiteraard mag je ook rekenen op een geavanceerde smartphone-integratie. Smartphones zijn vandaag het verlengstuk van ons dagelijkse leven. Dankzij Apple CarPlay worden de functies van je telefoon gedupliceerd naar je nieuwe A3 Sportback. Door de synchronisatie met de MyAudi-app kun je in een oogwenk routes overzetten, de wagen op afstand openen en sluiten en in de nabije toekomst zelfs je Audi starten met je telefoon.

Zin om dit geconnecteerde designinterieur zelf te ontdekken? Bewonder het online of kom snel langs in een Audi-showroom.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto
Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be of bel 0472 / 80 26 25)

Jennes 3190 Boortmeerbeek
Vergotte 8790 Waregem