De bedrijfsauto, het meest begeerde voordeel voor ingenieurs, maar…

De vereniging van ingenieurs ie-net heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd om te bepalen aan welke voordelen ingenieurs de voorkeur geven en wat ze daadwerkelijk ontvangen. Fantasie nummer één: de bedrijfswagen.

Hoewel meer dan 90% van de ingenieurs een 13e maand krijgt, krijgen ze ook heel vaak een PC (laptop), smartphone of andere ICT-voordeel, ook al vragen ze hier niet per se om. Acht op tien heeft ook een groeps-, ziekte- of hospitalisatieverzekering.

Ze houden niet van voordelen die het aankoopgedrag stimuleren (ecocheques, cadeaubonnen, coupons voor specifieke producten of diensten, enz.)

De heilige graal voor ingenieurs daarentegen is de bedrijfsauto. Bijna 80% van hen wil er een. Maar in werkelijkheid heeft slechts 65% van de ingenieurs een bedrijfsauto. Nog eens 55% van hen vindt dat een bedrijfsauto vergezeld moet gaan van een tankkaart.

Vier op tien geniet de mogelijkheid om te telewerken, maar slechts één op de vijf ingenieurs plaatst dit organisatorische voordeel op hun lijst van voorkeuren.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!