De grootste elektrische vloot rijdt voortaan bij …

Het Gentse bedrijf Planet Group nam op 29 maart de eerste 25 BMW i3’s van een totale bestelling van 50 in ontvangst van BMW-dealer Peter Daeninck (in samenwerking met KBC Autolease). Het is daarmee de grootste vloot van 100% elektrische voertuigen in België.

Planet Group is een koepelonderneming die de dienstenbedrijven HR Planet (dienstverlener in human resources), IT Planet (een bedrijf dat informatici detacheert) en X-Care (een op HR geconcentreerd dienstenbedrijf in de zorgsector) samenbrengt onder één groep. Ook het Planet Business Center langs de E40 in Sint-Denijs-Westrem wordt beheerd door Planet Group. Het bedrijf werd 12 jaar geleden opgericht en kende het afgelopen decennium een exponentiële groei. Vandaag telt Planet Group 500 werknemers en vorig jaar realiseerde het een omzet van 30 miljoen euro.

30% en op termijn 100%

Door de bestelling wordt de vloot van de dienstenverlener van de ene dag op de andere voor 30% elektrisch. Binnen 2 à 3 jaar wil CEO Sam Baro dat 80% van zijn vloot elektrisch is en op termijn streeft hij naar een 100% elektrische vloot: “Het is een heel bewuste keuze, die kadert in onze pragmatische aanpak van duurzaamheid. Veel mensen verklaarden ons gek en ook bij de medewerkers was er initieel  tegenstand omwille van de autonomie, laadtijd, etc. Het zijn immers allemaal voertuigen die dagelijks zullen ingezet worden, dus geen salariswagens. De tegenstand die er was, hebben we doen verdwijnen door te informeren maar ook door te investeren. Zo voorzien we niet alleen laadinfrastructuur bij ons op het hoofdkwartier maar ook bij onze klanten én de medewerkers thuis. Maar wat de medewerkers écht over de streep getrokken heeft, is de elektrische rijervaring: stil, snel én je kan in de steden parkeren op groene parkeerplaatsen met een laadpaal. En aangezien er nog niet veel elektrische wagens zijn vandaag, zijn dat bevoorrechte parkeerplaatsen. Ook als bedrijfsleider vind ik het een slimme keuze. De investering is duurder, maar je rijdt goedkoper op elektriciteit en de voertuigen zijn voor 120% fiscaal aftrekbaar. De keuze voor BMW werd ook mee bepaald door het ontwerp van de voertuigen. Ze zijn niet alleen elektrisch maar worden ook ecologisch gemaakt met onder andere plantaardig materiaal.”

 

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!