De Karma Revero hybride, eerste wapenfeit van Karma Automotive in Europa

De nieuwe Karma Revero, een plug-in hybride van de Californische luxe autofabrikant Karma Automotive, zal in het vierde kwartaal van 2024 verkrijgbaar zijn op geselecteerde Europese markten. De orderboeken zijn al geopend.

“Karma’s belofte is om hoogwaardige luxe voertuigen en technologie te bieden, gedreven door innovatie en een spraakmakend ontwerp. De Karma Revero is gebouwd voor veelzijdigheid, waarbij opvallend design wordt gecombineerd met hoogwaardige technologie, het beste van alle mogelijke werelden,” zegt Marques McCammon, President van Karma Automotive. “De Revero is de eerste Karma die in Europa beschikbaar is, onlangs hebben we in Amerika ook de Karma Kaveya super-coupe en de Gyesera vierzitter gepresenteerd, die vanaf 2025 in onze fabriek in Moreno Valley, Californië, zullen worden geproduceerd.”

De Revero wordt geassembleerd in het Karma Innovation and Customization Center (KICC) in Moreno Valley, Californië, dat sinds de opening in 2017 de engineering, design, maatwerkoplossingen en productie voor zijn rekening neemt, samen met de ontwikkeling elektrificatieplatformen.

Karma’s hebben een lange en gevestigde reputatie voor uitstekend design, en de Revero is hierop geen uitzondering met gerichte maatwerkmogelijkheden, waaronder elementen zoals hergebruikt hout uit bosbranden in Californië, koolstofvezel en een reeks van vijf interieur- leerkleurcombinaties. Karma biedt een divers palet van 12 exterieurkleuren met Californisch thema. De Revero komt ook in een black-out-versie en biedt verschillende koolstofvezel exterieurdelen.

De Revero wordt standaard geleverd met 22-inch Dune Twist Midnight Chrome-wielen met rode remklauwen en geventileerde schijven van Brembo. Optionele remklauwkleuren zijn zilver, blauw, geel en twee tinten oranje.

Onder de rok

De 28 kWh HV-batterij van de Revero, samen met een 1.5-liter turbomotor, is gekoppeld aan een ingebouwde generator die elektriciteit levert aan het 400 kW tweemotorige aandrijvingssysteem dat een overtuigende combinatie van rijdbaarheid, prestaties en efficiëntie biedt. Deze setup levert 536 pk en 746 Nm koppel. De Revero beschikt over  Karma’s geavanceerde regeneratieve remsysteem.

De 28 kWh-batterij is goed voor maximaal 128 kilometer volledig elektrisch bereik en 580 kilometer totaalbereik.

De Revero is beschikbaar met gemaks- en veiligheidsvoorzieningen, waaronder een geavanceerd rijhulpsysteem (ADAS) met adaptieve cruisecontrol (met stop-en-go functie), rijstrookassistentie (LKS, met hands-off detectie/waarschuwing en haptische stuurwielrespons bij onbedoeld verlaten van de rijstrook), automatische noodremsysteem (AEB), dodehoekmonitoring (BSM), achteruitrijwaarschuwing (RCTA), 360 graden camerasysteem (SVCS) en parkeerhulp (PDM).

Binnenin

Het haptische stuurwiel kan ook audio- en telefoonfuncties, camera’s, rijmodi, adaptieve cruisecontrol en het regeneratieve remsysteem met 3 standen bedienen. De Revero heeft verwarmde, elektrisch verstelbare zijspiegels, acht airbags, een antidiefstalalarm, Over-the-Air (OTA) diagnostiek op afstand en software-updatefunctionaliteit, Bluetooth, Apple CarPlay™, Android Auto™ en integratie met de Karma-app.

De displays met hoge resolutie in de Revero dienen als informatiehubs, waarbij de voertuigsystemen zoals stuurgevoel, reactiesnelheid van het gaspedaal, ADAS-gedrag, HVAC, audiofuncties, cameradisplays en andere voertuigsystemen worden bediend. Bluetooth maakt verbinden met  Apple CarPlay en Android Auto mogelijk. Bovendien biedt het centrale display van de Revero gepersonaliseerde comfortzones voor verwarmde en geventileerde stoelen, spiegels, temperatuur, audio en verlichting.

Karma zal worden vertegenwoordigd door Karma Europe, gevestigd in Hilversum, Nederland, onder leiding van General Manager Rogier Kroymans. De introductie van de nieuwe Revero markeert een belangrijke mijlpaal voor Karma en betekent een uitbreiding naar de Europese markt. Rogier Kroymans: “We zullen de Karma Revero in Europa aanbieden vanaf het vierde kwartaal van 2024 via een netwerk van exclusieve partners die, in lijn met de exclusiviteit van de Karma Revero, persoonlijke service zullen bieden aan onze klanten, waar ze ook wonen.”

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine