De KIA Niro zorgt voor een vergroening van het wagenpark van IDEWE

De vzw IDEWE, de grootste externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, is van plan om zijn wagenpark verder te ‘vergroenen’. Tijdens de voorbije tien jaar werd de vloot uitgebreid van 250 naar 600 voertuigen.

Om de milieu-impact van het wagenpark te verlagen, is IDEWE gaan aankloppen bij KIA, die zoals bekend hybride voertuigen in de aanbieding heeft. Onlangs werd de allereerste KIA Niro, de hybride crossover, geleverd door Autobedrijf Bruyninx uit Hasselt.

“Uitrustingsniveau”

Dat de keuze uiteindelijk op de KIA Niro viel, heeft alles te maken met de bevindingen van een preventieadviseur die jaarlijks behoorlijk wat kilometers afhaspelt. “De voertuigtest, die onze medewerker mocht uitvoeren, gaf de doorslag”, aldus Marijke Van de Plas, Fleet coordinator van IDEWE. “Ik heb het voertuig uiteraard ook zelf uitgetest om de keuze van onze preventieadviseur te kunnen bevestigen. Ik was ook zelf onder de indruk van het hoge uitrustingsniveau, het comfort en de uitstekende milieuprestaties.”

Deze Niro is misschien de eerste uit een lange rij bij IDEWE. De toekomst zal het moeten uitwijzen. Het is hoe dan ook perfect mogelijk dat de vzw uiteindelijk ook interesse zal tonen in de KIA Optima plug-in Hybride en zijn toekomstige Sportswagon-uitvoering (break)…