De toekomst is elektrisch voor de Volkswagen Phaeton

4.1.1De nieuw samengestelde raad van bestuur van het merk Volkswagen heeft tijdens een speciale zitting een aantal strategische beslissingen voor de toekomst genomen. Bestuursvoorzitter dr. Herbert Diess kondigde belangrijke beslissingen op productniveau aan: een herziening van de dieselstrategie met ultramoderne technologieën, de ontwikkeling van een gestandaardiseerd platform voor de bouw van elektrische personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen en een nieuwe aanzet voor de volgende generatie van de Phaeton. De investeringen worden met ongeveer een miljard euro per jaar verminderd en het efficiëntieprogramma wordt versneld doorgevoerd.

Herziening van de dieselstrategie

Er werd besloten om voor alle dieselmotoren bestemd voor Europa en Noord-Amerika zo snel mogelijk over te schakelen op SCR- en AdBlue-technologie. Enkel de milieutechnisch beste uitlaatgassystemen zullen nog gebruikt worden in de dieselvoertuigen van het merk.

Consequente doorontwikkeling van modulaire platforms

Het beproefde technische standaardplatform MQB, waarvan de ontwikkeling binnen de groep gebeurt onder de verantwoordelijkheid van Volkswagen Personenwagens, zal aanzienlijk doorontwikkeld worden. Centraal daarbij staan plug-in hybrides met een nog groter rijbereik, de serieproductie van elektrische voertuigen met een autonomie tot 300 km, een 48V-boordnet (mild hybrid) en steeds efficiëntere diesel-, benzine- en aardgasaandrijvingen. Er wordt een nieuwe standaard uitgewerkt voor connectiviteit en bijstandssysyemen.

Modulair platform voor elektrische voertuigen

Op basis van de ervaringen met bestaande voertuigarchitecturen wordt een modulair platform voor elektrische voertuigen (MEB) in het segment van compacte wagens ontworpen. Dat zal voor meerdere merken en zowel voor personenwagens als lichte bedrijfsvoertuigen geschikt zijn. Zo benut het synergieën uit andere projecten met elektrische voertuigen binnen de groep. Dit gestandaardiseerde systeem wordt ontworpen voor alle voertuigtypes en koetswerkvormen, maakt bijzonder boeiende voertuigconcepten en een puur elektrisch rijbereik van 250 tot 500 km mogelijk.

Resolute vernieuwing voor de Phaeton: de toekomst is elektrischVolkswagen Phaeton

De Volkswagen Phaeton belichaamt sinds de eerste generatie de technologische competentie en de ambities van Volkswagen. Ook de toekomstige Phaeton-generatie zal de bakens uitzetten voor het profiel van het merk in het volgende decennium. Tegen die achtergrond heeft de raad van bestuur het actueel lopende project bijgestuurd. Het lastenboek vermeldt nu een puur elektrische aandrijving die geschikt is voor lange afstanden, connectiviteitsoplossingen en bijstandssystemen van de volgende generatie en een emotierijk design.

Versneld efficiëntieprogramma

Dr. Herbert Diess: “Wij zijn ons zeer sterk bewust van het feit dat we deze innovaties voor de toekomst van het merk Volkswagen pas succesvol kunnen realiseren indien we ons efficiëntieprogramma en de herziening van ons productgamma met succes afronden. Samen met mijn bestuurscollega’s en het voltallige team werken we intensief aan deze punten. Ook in moeilijke tijden heeft het Volkswagen-team steeds bewezen dat het geconcentreerd aan de toekomst werkt. Daarvoor hebben we nu verder de bakens uitgezet.”

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto
Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be of bel 0472 / 80 26 25)

Heremans 1702 Groot-Bijgaarden
Jennes 3190 Boortmeerbeek
Vergotte 8790 Waregem