De toekomst van de automobiel ontdek je bij Effective Media

Na een geslaagde Let’s Talk FLEET! maakt Effective Media zich op voor een nieuw evenement. En deze keer organiseren we er niet één, maar twee tegelijkertijd!

Op 9 juni gaan er in Kinepolis Antwerpen twee congressen tegelijkertijd door: Automotive Distribution of Tomorrow, een congres over de uitdagingen voor de autodistributie van vandaag en morgen, en Future Repair – Repair the Future, een congres dat in het teken staat van de sector van de koetswerkherstellers.

Automotive Distribution of Tomorrow

De recepten voor beide congressen zijn dezelfde: een debat, key notes van interessante sprekers en een netwerkevenement. The Automotive Distribution of Tomorrow trappen we af met een overzicht van de tweedehandsmarkt door Michel Peelman (Car Pass). Nadien legt Bernard Lycke (Cecra) het verschil tussen een dealer en een agent uit, één van de hot topics van het moment, en Paul-Henri Lenaerts (Auto1) heeft het over de pricing binnen online remarketing.

Na een moment van pauze en networking volgt een debat met enkele CEO’s van verschillende invoerders over de toekomst van de autodealer in hun verkoopsmodel. Tekenen present: Eddy Haesendonck (BMW), Lies Eeckman (Polestar), Olivier Sermeus (Astara), Peter Bertin (Ford) en Gert Van Leeuw (VW).

Bart Massin (EV Belgium) betreedt het podium na dit debat. Hij heeft het over de impact van de energietransitie en geopolitieke spanningen op de automobielsector en concessiehouders. Wim Vos (Cardoen) heeft het nadien over de toekomst van de onafhankelijke dealer. Voor het laatste thema laten we Philippe Gheeraert (Traxio/GDA) aan het woord, die zijn key note de titel “Hoe kunnen wij samen de mobiliteitsuitdagingen aanpakken?” gaf.

Na de laatste spreker volgt nog een afterdrink en een netwerkmoment.

Ben je graag aanwezig op dit evenement? Schrijf je dan hier in!

Future Repair – Repair the Future

Bij Future Repair begint het congres met een debat. Het onderwerp: “de voordelen van carrosserienetwerken, digitalisering van de sector, gevolgen (post)-covid op prijzen herstellingen.” Vertegenwoordigers van Axial, ABS, Cryns Carrosserie > Wheels > Glass en Wondercar staan op het podium. Nadien krijgt Educam het woord via Patrick Bonni (onderwerp: Opleiding als fundament van elke (r)evolutie in de carrosseriesector ), waarna een netwerkmoment volgt.

Na de pauze betreedt Koen Silverans (Axalta) het podium. Hij zal het hebben over de innovatie in autolakken, gevolgd door Boris Koster (Fixico), die zijn key note de titel “Waarom herstellingskosten bij elektrische voertuigen vaak hoger zijn” meegaf.

De voorlaastste spreker is Kurt Vandecasteele van Lechiffre Automotive Innovation. Hij kijkt naar de toekomst van de carrosseriesector, onder meer de war for talent, nieuwe tools en efficiënter werken met materialen komen aan bod. Het laatste woord voor de afterdrink is aan Kristof Eraly van Febelcar. Hij kijkt naar de nieuwe trends in de carrosseriesector, maar ook de samenwerking met verzekeraars. Genoeg stof voor de man om een roadmap voor de toekomst uit te tekenen.

Ook na dit congres kan je gezellig blijven nakaarten en netwerken.

Loop je helemaal warm voor Future Repair – Repair the Future? Schrijf je dan in via deze link!

#Fleet Dealers #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending