Deze autogroepen verkopen de meeste EV’s in Europa

TESLA MODEL Y

Het bedrijf DataForce berekende hoeveel EV’s dit jaar in Europa (EU+ UK, Zwitserland, IJsland en Noorwegen) werden verkocht en welke autogroepen het grootste deel van de taart konden claimen.

En de cijfers zijn duidelijk: de Volkswagengroep verkoopt de meeste elektrische wagens in Europa. Geen wonder ook, aangezien het overall één van de populairste autogroepen is en dat de Duitsers afgelopen jaren een waar EV-offensief lanceerden. Voor die eerste plaats mag de groep trouwens vooral Skoda bedanken. De Enyaq iV was met 19.951 inschrijvingen de populairste wagen van de merken van de groep die in totaal 166.307 EV’s aan de man bracht in Europa.

De populairste EV alles merken samengeteld was dan weer de Tesla Model Y, met bijna 40.000 inschrijvingen. Toch zakt Tesla een trapje op het podium, naar de derde stek. De grote verantwoordelijke? Corona! De Model 3 wordt immers in Shanghai gebouwd en de verschillende lockdowns in die Chinese stad zorgen dan ook voor de nodige leveringsproblemen. De kleinste berline van het merk van Elon Musk werd daardoor dit jaar 25% minder ingeschreven, waardoor Tesla’s totale volume op 78.227 stuks komt in de eerste jaarhelft.

Inhaalbeweging

Tussen Volkswagen en Tesla vinden we tot slot Stellantis, dat met 105.413 volledig elektrische wagens een stuk opschuift in de ranking. Benieuwd of ze die plaats kunnen behouden, want analisten voorspellen een grote inhaalbeweging bij Tesla, nu de fabriek in Shanghai weer open is en die in Berlijn op volle toeren draait.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview