Dieselgate: deze motoren zijn zeker niet betrokken

2012-volkswagen-tiguan-front-grill-badgeVolkswagen heeft bevestigd welke motoren zeker niet uitgerust zijn met de sjoemelsoftware. Het gaat om de EA288-motoren die aan de Euro 5- en de Euro 6-norm beantwoorden.De nieuwe voertuigen van de Volkswagen-groep die in de Europese Unie verkocht worden en uitgerust zijn met deze motoren zijn dus volledig conform de geldende wettelijke en milieunormen.

Na grondige controle blijkt nu dat de voertuigen met een Euro 5 EA288-motor in de Europese Unie geen volgens de wetgeving niet-conforme software bevatten. Eerder werd dat al bevestigd voor de nieuwe wagens met Euro 6-dieselmotor van de Volkswagen-groep. Zo voldoen beide motorvarianten dus aan de wettelijke vereisten en milieunormen.

Op dit moment geeft de Volkswagen-Groep de absolute prioriteit aan de gedetailleerde uitwerking van de in het voorgestelde plan vastgelegde technische oplossingen. Vanaf januari 2016 zal met de regularisatie van de betrokken voertuigen begonnen worden en dat zonder kosten voor de klanten. Momenteel worden de verschillende maatregelen voor iedere betrokken modelreeks en ieder betrokken modeljaar ontwikkeld en vervolgens aan de bevoegde instanties voorgelegd. Nadien zullen de eigenaars van de betrokken voertuigen van de Volkswagen-groep geïnformeerd worden over de uitwerking van de technische procedures.

In België kan u voor meer informatie steeds terecht op de website ‘D’Ieteren Auto Customer Care’ op het volgende adres:http://www.customercare.dieteren.be/nl

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto
Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be of bel 0472 / 80 26 25)

Jennes 3190 Boortmeerbeek
Vergotte 8790 Waregem
Jennes 3200 Aarschot
Jennes 1830 Machelen
Jennes 3190 Boortmeerbeek
Vergotte 8790 Waregem