Dieselgate: VW begint met Europese terugroepactie

AmarokAfgelopen november maakte de Volkswagen Groep de technische maatregelen bekend aan de KBA (Federale Duitse autoriteit voor transport) voor de motoren van het type EA189 die betrokken zijn in het NOx-schandaal.

Volkswagen is eind januari begonnen met de terugroepacties voor de 2-liter motoren. In de loop van de volgende maanden zal hetzelfde gebeuren voor de 1.2 en 1.6 l-motoren.

Uiteindelijk zal de terugroepactie voor de betrokken voertuig over het hele jaar gespreid worden. De technische ingreep zelf neemt ongeveer een half uur in beslag. Voor de 1.6 l zal dat rond de 45 minuten zijn, omdat daar naast een software-aanpassing ook een mechanische aanpassing moet gebeuren.

Eerst de Amarok 2.0 TDIPassat

De terugroepactie is begonnen met de 2.0 l motoren op de Volkswagen Amarok. Dankzij een aanpassing van de software zal de Amarok de emissiewaarden respecteren van EURO5. De volgende weken, volgt de Passat en andere modellen die uitgerust zijn met de 2.0 TDI.

De rest in het derde trimester

De aanpassing op de 1.2 liter motoren is voorzien op het einde van het tweede trimester. De 1.6 liters zijn als laatst aan de beurt in het derde trimester van 2016

In de andere Europese landen zullen de aanpassing in dezelfde periode gebeuren en dat in overleg met de bevoegde instanties en volgens de nationale vereisten. De voertuigen blijven altijd veilig en kunnen zonder probleem gebruikt worden.