D’Ieteren Center Anderlecht en CERP bevoorraden samen apothekernetwerk

Cerp VolkswagenCERP is een dochter van Astera, een van de grootste coöperatieve groepen van geassocieerde apothekers in Europa. In Brussel en Wallonië heeft de groep zo een 900 klanten, die allemaal bevoorraad moeten worden. Al sinds 2014 opteert de groep voor dat werk voor Volkswagen. Zo bestelde Cerp in 2017 al 25 Volkswagen Transporters, dit jaar volgen er nog een tiental nutsvoertuigen van het Duitse merk, waarvan al vijf Transporters, die allemaal werden geleverd door D’Ieteren Center Anderlecht.

“Wij kopen medicijnen aan en verdelen ze vervolgens onder onze apotheken”, legt Fleet Manager Jean-Bernard Bouduin uit. “Drie maal per dag voeren wij in Wallonië en Brussel leveringen uit, zes dagen per week maar geregeld ook op zondag. Om dat te doen, beschikken we over een zeventigtal bestelwagens die vanuit vier vestigingen vertrekken en tussen de 20 en 120.000 km per jaar afleggen.”

Voordelig qua kosten

Bij de vernieuwing van de vloot, keek de Fleet Manager meteen naar de Volkswagengroep, met name naar de modellen Caddy, Transporter en Crafter. Een juiste keuze, beweert de Fleet Manager: “We zien nu al een vermindering in onze kosten op het vlak van reparatie en onderhoud. Daarnaast is ook de uitstekende dienst na-verkoop voor ons van kapitaal belang.”

CERP werkt trouwens niet alleen voor zijn bestelwagens samen met de Volkswagengroep. Binnen de bedrijfswagenvloot van de coöperatieve rijden een dertigtal voertuigen van de VW-groep, hoofdzakelijk Audi’s en Volkswagens, aangevuld met enkele Skoda’s.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!