D’Ieteren gaat elektrische hypercars van Rimac invoeren

We kennen D’Ieteren als invoerder van merken zoals Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda en Audi maar daarnaast heeft het ook superexclusieve merken zoals Bugatti, Lamborghini en Bentley in zijn portefeuille. Die reeds indrukwekkende line-up wordt nu versterkt met het Kroatische merk van elektrische hypercars Rimac. Dat werd deze ochtend bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het Brusselse Autoworld museum.

Rimac Automobili is nog een jong bedrijf – het werd in 2009 opgericht in Kroatië – maar wist zich al snel op de kaart te zetten als referentie van zeer exclusieve elektrische supersportwagens. Exclusief slaat zowel op de geproduceerde aantallen als de prijs. Van de in Brussel getoonde Nevera zullen er slechts 150 exemplaren gebouwd worden in de Rimac-fabriek in Zagreb. Met een workforce van 1.300 werknemers – waarvan zomaar eventjes 1.100 ingenieurs – staat Rimac voor spitstechnologie op wielen en ongeziene topprestaties.

“De eerste contacten tussen de D’Ieteren Automotive Luxury Division en Rimac Automobili werden in juli 2021 aangeknoopt”, stelt David Favest, General Manager voor de merken Bentley, Lamborghini en Bugatti. “Het dynamisme en de passie van Mate Rimac hadden ons al eerder overtuigd. Sindsdien evolueerde een deel van zijn bedrijf naar Bugatti Rimac. Noteer ook dat Porsche AG daar een belangrijke rol speelt, als strategische partner en bezitter van 45 procent van de aandelen van Bugatti Rimac. Kortom, het is een heel solide bedrijf, zowel op financieel als hoogtechnologisch vlak. D’Ieteren is dan ook heel vereerd één van de eerste verdelers van Rimac in Europa te worden, na die van Engeland, Spanje en Duitsland.”

Nevera: duizelingwekkende cijfers

De Nevera maakt zijn naam als  hypercar meer dan waar:1.914 pk, een sprint van 0 tot 100 km/u in 1,97 seconden … en in 9,3 luttele seconden zit de auto aan een snelheid van 300 km/u. De topsnelheid bedraagt een duizelingwekkende 412 km/u. Al dat spierballengerol heeft ook een navenant prijskaartje: prijzen vanaf 2,1 miljoen euro. Wie dat bedrag kan ophoesten, kan terecht bij de Bentley- en Lamborghini-vestiging van D’Ieteren in Drogenbos. 

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending