D’Ieteren geeft klanten mogelijkheid om lopende bestelling te veranderen

Skoda SuperbD’Ieteren Auto wil aan zijn klanten die een voertuig hebben besteld met een EU 5 dieselmotor van het type EA 189, in afwachting van levering en nog niet ingeschreven, voorstellen om hun bestelling te wijzigen naar een gelijkwaardig voertuig met een EU 6 dieselmotor, waarvan de Volkswagen-groep garandeert dat die volledig beantwoordt aan de wettelijke en milieunormen. Dit initiatief van D’Ieteren Auto betreft ongeveer 800 lopende bestellingen in België van voertuigen van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfsvoertuigen, Audi, SEAT en Škoda. De kost van deze operatie, ten bedrage van ongeveer 2 miljoen euro, zal volledig gedragen worden door D’Ieteren Auto.

Deze beslissing volgt op het bericht van 26 september waarin D’Ieteren Auto aankondigde om de commercialisering stop te zetten van ongeveer 3.200 voertuigen die mogelijk voorzien zijn van de niet-conforme software. D’Ieteren nodigt alle door deze nieuwe maatregel betroffen klanten uit om vanaf morgen contact op te nemen met hun concessiehouder.

Deze actie heeft geen betrekking op bestelde voertuigen in afwachting van levering die reeds zijn ingeschreven. Zij zullen indien nodig deel uitmaken van een eventuele terugroepactie.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!