Dilaco kiest voor een vergroening van het wagenpark

Dilaco kiest voor een vergroening van het wagenpark met 8 Volvo XC40 Plug-In hybride wagens van bij Sterckx – De Smet. Dilaco is een bedrijf in volle expansie met het oog op de modernisering van hun IT-diensten, maar ook op de positieve ecologische impact die ze zoveel mogelijk proberen na te streven. Het hybride concept, met Sterckx – De Smet als partner, sluit dan ook perfect aan bij deze visie.

Dilaco is aanbieder van IT-services zoals cyber security, data analytics, AI, workplace-as-a-service aan KMO’s binnen de Benelux en pionier van SOC-as-a-Service in België. De firma heeft als doel om haar ecologische voetafdruk te verkleinen en doet dit onder verschillende vormen: digitaliseren, minder printen, thuiswerken toelaten, hybride bedrijfswagens, etc.

Naar een geëlektrificeerd wagenpark

Dilaco maakt al even werk van een vergroening van het wagenpark. Het hybride concept is de perfecte stap richting een maximaal geëlektrificeerd wagenpark. De Belgisch getinte Volvo XC40, gekend voor zijn veiligheid, technologie en betrouwbaarheid is dan ook een logische keuze om voor te gaan!

“We kozen dus voor de Volvo XC40 plug-in hybride als bedrijfswagen voor onze medewerkers. Het zijn compacte SUV’s, geschikt voor iedereen. Ze geven een enorm veilig gevoel met de veiligheidssystemen die zelfs standaard aanwezig zijn bij Volvo. Een andere nice-to-have aan de wagen is de Volvo On Call app. Je kan je wagen op voorhand afkoelen of voorverwarmen via de app op je smartphone en je kan perfect volgen wanneer je batterij opgeladen is. De puur elektrische autonomie zelf is beperkt. Je kan er in realiteit ongeveer 35km elektrisch mee rijden, maar voor woon-werkverkeer is dit alvast perfect haalbaar”, zegt Tommie Dils, HR/Fleet verantwoordelijke Dilaco.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!