Dit is de ideale bedrijfswagen… door de ogen van elke stakeholder

Een bedrijfswagen moet aan veel criteria beantwoorden. En niet voor één stakeholder. Van boekhouder tot bestuurder, iedereen heeft er iets over te zeggen. FLEET.be gaat de verschillende categorieën af aan de hand van de nieuwe Kia Sportage.

Boekhouder

Als boekhouder probeer je natuurlijk de factuur zo laag mogelijk te houden, onder meer via een hoge aftrekbaarheid. Elektrische wagens scoren in die categorie natuurlijk 100%, maar ook sommige plug-in hybrides komen in aanmerking voor een volledige fiscale aftrek. Zoals de Kia Sportage bijvoorbeeld, die deze week op het Autosalon van München werd onthuld en dit najaar bij de dealers te vinden is. De Zuid-Koreaanse SUV ontwikkelt in totaal 265 pk en kan iets meer dan 50 km zuiver elektrisch rijden dankzij zijn batterij van 13,8 kWh. Zijn CO2 uitstoot is daarom laag genoeg om in aanmerking te komen voor de meest gunstige fiscale behandeling. Bovendien is plug-in hybride rijden de ideale opstap naar een EV omdat je al leert werken met laadpalen en -kabels.

Nog niet klaar voor deze stap? Ook de zelfopladende hybride versie, 230 pk sterk, door de combinatie van de 1.6 T-GDi van 180 pk met een elektromotor van 44,2 kW (60 pk) of de mild hybride diesel van 136 pk pakken uit met een gunstige aftrekbaarheid. Bovendien – maar dat is dan vooral in het voordeel van de bestuurder – zorgt een laag verbruik ook voor een voordelig Voordeel Alle Aard (VAA).

Fleet Manager

Het kostenplaatje telt natuurlijk ook voor een fleet manager, maar die wil uiteraard ook dat zijn mensen zich in alle veiligheid kunnen verplaatsen. Onder de noemer ‘DriveWise’ koppelt de Kia Sportage alvast heel wat veiligheidsystemen. Onder andere adaptieve cruise control die op basis van navigatiegegevens rekening houdt met snelheidsbeperkingen en een noodremassistent die ook botsingen met tegenliggers bij het links afslaan helpt voorkomen. Via de Remote Parking Assist kan de wagen zelfs zelfstandig parkeren zonder dat de bestuurder in het voertuig moet zitten. En daardoor moet jij als fleet manager minder tijd steken in de administratie rond parkeerongevallen.

Bestuurder

Een bestuurder wil dan weer een auto op zijn leest geschoeid. De nieuwe Kia Sportage is alvast gemaakt voor de Europese bestuurder. Binnenin wil de Europese automobilist volgens Kia vooral connectiviteit en technologie. Het dubbele gebogen scherm van twee keer 12,3 duim is op dat vlak het hart van de wagen. Het krijgt zijn updates “over the air”, is altijd verbonden voor online navigatie, online spraakherkenning en agenda-integratie vanaf de smartphone en is uiteraard connecteerbaar met Android Auto en Apple Car Play, maar ook met de eigen Kia Connect App. Bovendien kan je je smartphone inductief opladen, maar ook oldschool via een USB-C of USB-A kabel.

En ook qua design heeft de Europese versie van de Sportage alles mee. Hij is iets compacter dan de wereldwijde variant (inderdaad, voor het eerst bouwt Kia een versie van de Sportage specifiek voor de Europese markt), kwestie van om te kunnen met onze nauwe stadscentra. Desondanks zijn de kofferruimte (tot 591  liter, 1.780 liter met de achterbank plat), de hoofdruimte en vooral de ruimte op de achterbank een stukje gegroeid. Kia claimt zelfs dat dit de wagen is met de grootste beenruimte voor de achterste passagiers.

Wil jij meer weten over de nieuwe Kia Sportage? Klik dan hier.

#Advertorial

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Garage New 4AS 1070 Anderlecht
KIA Nivelles 1400 Nivelles
Sterckx Motors 1500 Halle
DWCC Vilvoorde 1800 Vilvoorde
DWCC Meise Wolvertem 1861 Wolvertem
Vermant Antwerpen-Zuid 2630 Aartselaar
Van Mossel Kia Center Aarschot 3200 Aarschot
La Louvière Motors 7110 Houdeng-Goegnies
Novoto 8530 Harelbeke
Novoto 8830 Hooglede
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending