Dit is de officiële lijst met “valse hybrides”

faux hybride Bentley Bentayga

De FOD Financiën heeft zopas de (zeer complexe ) tabel met valse hybrides gepubliceerd, alsook de overeenkomstige CO2-waarden die in aanmerking moeten worden genomen voor de berekening van de aftrekbaarheid van de wagen en de daaraan verbonden kosten, zoals het “Voordeel Alle Aard” (VAA).

Wat is een “valse hybride” ?

Ter herinnering, de volgende volgende voorwaarden gelden om een plug-in (of oplaadbare) hybride als ‘vals’ te beschouwen:

  • gekocht, geleaset of gehuurd vanaf 1 januari 2018;
  • en voorzien van een batterij waarvan de energiecapaciteit minder dan 0,5 kWh per 100 kilo gewicht van het voertuig bedraagt;
  • en/of met een CO2-uitstoot van meer dan 50 g/km;
  • valt onder de forfaitaire raming van het voordeel van alle aard voor het persoonlijk gebruik van een kosteloos ter beschikking gesteld voertuig.

Ook te lezen over dit onderwerp:

Bedrijfswagen: de fiscaliteit van 2020 in 10 vragen

Welke CO2-waarde voor de aftrekbaarheid en het VAA?

De CO2-uitstoot van het overeenstemmend voertuig moet gebruikt worden voor de berekening van de aftrekbaarheid en het VAA.

Ook te lezen over dit onderwerp:

Fiscaliteit plug-in hybrides: eindelijk duidelijkheid over het “overeenstemmend voertuig”

Bestaat er geen overeenkomstige versie? De aangekondigde CO2 van de plug-in hybride auto wordt dan met 2,5 vermenigvuldigd. Wat trouwens vaak interessanter is…

Welke modellen zijn ‘valse hybrides’?

Klik hier om de tabel van de FOD Financiën te bekijken. Hij is wel ietwat complex om te lezen.

Bereken hier de aftrekbaarheid van uw bedrijfswagen!

Onthoud dat de regels met zwarte tekst verwijzen naar de “valse hybride”. De lijn in het groen betreft het enige geldige corresponderende voertuig. Het getal in groen in de laatste kolom is de CO2-waarde die in aanmerking moet worden genomen voor de verschillende belastingsberekeningen, met uitzondering van de CO2-bijdrage. In dit geval is het altijd de CO2-waarde die in punt 49.1 van het conformiteitscertificaat is aangegeven, die gezaghebbend is.

#Business Driver #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending