Dit zijn de grootste dealergroepen van ons land

Wie vorige te gast was op ons evenement The Automotive Distribution of Tomorrow, kwam de cijfers van het grote dealeronderzoek van Aumacon al eerder te weten, nu gooien we ze ook online: welke autoverdelers in ons land zijn de grootsten?

De cijfers die u hieronder ziet, betreffen de totale verkoop van personen- en bestelwagens voor het jaar 2021. Bovendien kan u ook zien hoeveel procent de dealergroepen uit de top 10 stegen of daalden en op welke positie ze in 2020 stonden. Tot slot geven we nog mee dat de onafhankelijke autodealers niet zijn opgenomen in dit lijstje.

Een lijstje dat – haast uiteraard – enkel uit grote dealergroepen bestaat, met net als vorig jaar Sopadis (D’Ieteren Automotive) op kop. Een groep die trouwens nog in volume wil toenemen, aangezien de overname van de Jennes-garages door Sopadis hangende is. Zij worden op het podium vergezeld door de Van Mossel groep, gekend om zijn vele overnames met onlangs nog de Groep Vereenooghe, en A&M Invest, onder andere bekend van de overname van Centrauto enkele jaren geleden en de garages van Delorge.

Nadien volgen onder meer Groupe Schyns en Mercedes-Benz Retail, ondertussen wel ontmanteld werd. een deel ging naar Hedin Automotive, nog zo een buitenlandse dealergroep in de top 10, een deel werd overgenomen door Saga Mercedes-Benz, deel van de RCM Groep.

Groep Valckenier is zowat de grootste stijger in de top 10 (van 10 naar 7).De volledige top 10 kan u hieronder bekijken.

(C) Aumacon
#Fleet Dealers

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending