Dit zijn de plannen van Mitsubishi in Europa

Mitsubishi onthulde onlangs zijn plannen voor zijn terugkeer naar Europa. De komende vijf jaar worden niet minder dan 16 nieuwe modellen op het oude continent verwacht, uiteraard met de steun van alliantiepartners Renault en Nissan.

U herinnert het zich wel: in de zomer van 2020 kondigde Mitsubishi aan zich terug te trekken van het Europese continent. Uiteraard veranderen alleen dwazen niet van gedachten. De fabrikant met drie diamanten heeft zojuist aangekondigd dat het zijn verkoop in Europa opnieuw wil lanceren met nieuwe modellen.

Enkele dagen geleden kondigde Mitsubishi de komst van een nieuwe generatie van de Outlander – ontwikkeld voor Europa – in 2024 aan. Deze D-segment SUV is een groot succes op het oude continent, met bijna 514.000 verkochte exemplaren in Europa sinds de lancering van de eerste versie in 2003.

De nieuwe Outlander anno 2024 wordt voorzien van de tweede generatie plug-in hybride technologie van de Japanse fabrikant, met elektrisch aangedreven dubbele vierwielaandrijving en Super-All Wheel Control (S-AWC), ontleend aan de rallysport.

Uiteraard in elektrische modus

In totaal wil Mitsubishi Motors Corporation de komende vijf jaar 16 nieuwe modellen lanceren: negen geëlektrificeerde modellen en zeven verbrandingsmodellen. Dat is normaal, want tegen 2030 moet 50% van de wereldwijde verkoop van de fabrikant met drie diamanten uit zijn geëlektrificeerde gamma komen (en 100% tegen 2035). Om deze elektrificatiedoelstelling te bereiken, wil Mitsubishi Motors Corporation 1,5 miljard euro investeren in de levering van batterijen.

Dit ambitieuze plan zal uiteraard worden uitgevoerd met de steun van de Alliantiepartners, namelijk Renault en Nissan. Zo zal de ASX worden geïnspireerd door de Renault Captur en de Colt (verwacht in de herfst van 2023) door de Clio.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview