Dit zijn de populairste bedrijfswagens van het eerste kwartaal van 2022

Dataleverancier JATO postte weer een excel sheet vol interessante data in onze mailbox. Gegevens die wij maar wat graag met jullie delen. Zo kunnen we een balans opmaken van het eerste kwartaal van 2022.

De cijfers zijn duidelijk: de populairste fleetwagen van 2021 staat ook in het nieuwe jaar op kop. De populariteit van de Volvo XC40 is duidelijk nog niet tanende. De twee andere podiumplaatsen worden ingenomen door het populairste merk van vorig jaar, BMW, met de X1 en de 3 Reeks.

In ons vorige artikel over de fleetinschrijvingen schreven we ook dat er een één model in de top 20 stond dat enkel als EV verkrijgbaar was. Ook deze maand is dat het geval, maar het gaat wel om een ander model: de BMW iX3 verliest zijn stekje in deze ultratop aan de Tesla Model Y.

Populairste merk

Bij de merken zullen vooral Audi, Toyota en Tesla de champagne mogen bovenhalen. Audi en Toyota boekten in totaal aantal wagens het meeste winst in het eerste kwartaal van 2022, Tesla staat op plekje 3 en maakte procentueel de grootste stap vooruit (+96%). Ook Lynk & Co verdient een pluim, het nagelnieuwe automerk kon tijdens de afgelopen drie maanden 399 wagens in de B2B aan de man brengen. Dat zijn er bijvoorbeeld meer dan Jeep, dat samen met Fiat procentueel de grootste daler is.

Qua absolute aantallen gaat BMW dan weer het meest achteruit (-1.706 wagens), al zal de invoerder zich na het boerenjaar 2021 (en met twee modellen in de top 3) wellicht niet al te veel zorgen maken. Bovendien - en deze opmerking geldt voor alle cijfers hierboven - is het nog maar de vraag of het een kwestie is van minder wagens verkopen of de wagens niet geleverd krijgen. JATO communiceert immers over de ingeschreven wagens. Auto's die verkocht werden, maar vertraagd zijn door halfgeleidertekorten of andere problemen zijn dan ook niet opgenomen in dit lijstje. En die kunnen de rangschikking uiteraard danig herordenen.

Hieronder kan je de top 20 van de populairste automerken in de B2B bekijken:

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending