DLL: een totaal nieuwe kijk op werken

DLL opening

Vorige week werd de nieuwe bedrijfssite van DLL België in Machelen officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams Minister-President Geert Bourgeois. Eind 2014 verhuisde de Belgische hoofdzetel van DLL, een volle dochteronderneming van de Rabobank, van Zaventem naar Machelen. Dit was geen alledaags verhuisproject. Het resultaat is een innovatief project dat veel verder gaat dan wat men vandaag de dag verstaat onder een nieuwe manier van werken. Voor de leasingmaatschappij is wederzijds vertrouwen de hoeksteen van werkbaar werken. DLL wil met haar unieke aanpak een inspiratiebron zijn voor het hele bedrijfsleven.

DLL renoveerde een vervallen pand, dat een aanpalende woonzone al 10 jaar ontsierde, recycleerde haar oud bureaumaterieel als grondstof voor het nieuwe interieur en spaarde zo 7 ton CO2 uit (wat gelijk staat aan 50.000 gereden autokilometers)  ten opzichte van de aankoop van nieuw bureaumateriaal. Tevens creëerde het bedrijf een groene oase van biodiversiteit op haar site, stimuleert haar  medewerkers  om 2 werkdagen per jaar aan vrijwilligerswerk te doen én vertaalde bovenal het nieuwe werken naar een omgeving die een unieke bedrijfscultuur en kleinschaligheid uitademt en dit ondanks de 220 werknemers. Dit hele project werd gerealiseerd voor en mét de eigen medewerkers. “De visie en stem van onze medewerkers vormt een essentieel onderdeel van onze bedrijfsvoering. Door iedere werknemer actief te betrekken in het beslissingsproces creëren we een werkomgeving die een positieve bijdrage biedt aan maatschappelijke problemen als demotivatie, burn out en stress. We moedigen onze medewerkers aan zelfstandig en met eigen verantwoordelijkheid hun werk in te richten. Wederzijds vertrouwen staat bij ons centraal. Onze werknemers moeten bijvoorbeeld maar na 5 dagen ziekte een doktersbriefje binnenbrengen. ” zegt Erwin Ollivier, Managing Director van DLL België.

Overheid reikt de hand = bedrijven doen

De officiële inhuldiging van de nieuwe bedrijfssite werd bijgewoond door Vlaams Minister-President Geert Bourgeois die lof had voor de innovatieve manier van aanpak bij DLL: “Een bedrijf als DLL waar niet alleen de producten innovatief zijn, maar er ook voortdurend naar de rol van het bedrijf ten opzichte van de stakeholders wordt gekeken, is een levend voorbeeld van datgene waar deze Vlaamse Regering met haar inzet voor innovatief en duurzaam ondernemerschap naar streeft.”

DLL betrekt ook haar buren en de Machelse gemeenschap bij het project. Zo communiceerde DLL tijdens de verbouwingswerken met de buurtbewoners via flyers en via de website www.dllconnect.be. De buren worden ook jaarlijks uitgenodigd op de familiedag van het bedrijf. “Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid omwonenden hierbij  te betrekken. Enkel zo kun je écht het verschil maken. Misschien woont onze volgende nieuwe medewerker hier wel net om de hoek”, vervolgt Erwin Ollivier.  Een opmerkelijk verhaal in ons Belgische ondernemingslandschap. Een verhaal dat DLL ook dagelijks doortrekt naar haar klanten. Athlon, de dochteronderneming van DLL, sleepte onlangs nog twee opmerkelijke prijzen in de wacht: de International Fleet Industry Award voor het product Flexdrive en de Rental Award ‘Green Rental Company of the Year’.

Minder CO2

Voor Bill Stephenson, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van DLL , was het zijn eerste bezoek aan de nieuwe Belgische hoofdzetel. “You can tell from the concept and eventual (interior) design of this new office that we are a company which values transparency and openness. This is in DLL’s DNA as well as teamwork, partnership and dedicated focus on sustainability. It gives me great pleasure to see that this office is a sustainable office. Today more than 50% of our full-time employees work in sustainable office spaces. Also, compared to 2009, DLL offices around the world reduced their CO2 emissions per FTE by 31%. From a business perspective we are keen to encourage new, sustainable models that marry profitability with environmental and social benefits. This architectural and interior concept supports this vision and is aligned with our believe that our core business ‘leasing’ positively contributes to the circular economy”.

Tags: Fleet