Bekijk hier de TCO van meer dan 4.000 auto’s

Car park TCO

De onafhankelijke fleetmanagementpartner Dragintra heeft voor ons de TCO van meer dan 4.000 automodellen berekend op basis van de fiscaliteit van 2023.

Er was een tijd, nog niet zo lang geleden, dat wagenparkbeheerders zich voornamelijk (en bijna uitsluitend) richtten op fiscale optimalisatie van hun wagenpark. Het duurde lang voordat het begrip Total Cost of Ownership (TCO) ingang vond. Dit lijkt nu het geval te zijn.

Wagenparkbeheerspecialist Dragintra heeft de TCO van meer dan 4.000 auto’s berekend op basis van de fiscaliteit van 2023. Natuurlijk weten we allemaal dat dit slechts een momentopname is. Een momentopname van de kosten van auto’s op een bepaald moment. Maar de ervaring leert dat velen van u deze gegevens raadplegen. Als indicatie…

Om dit waardevolle (indicatieve) document te downloaden, moet u zich inschrijven op onze gratis wekelijkse FLEET Flow e-letter. Dit bestand toont u alle parameters waarmee rekening is gehouden bij de TCO-berekening die Dragintra uitvoert.

"*" geeft vereiste velden aan

Deze nieuwe gegevens van Dragintra houden rekening met de nieuwe fiscale die over enkele weken worden verwacht. Aangezien de gunstige regeling voor PHEV’s eind juni van dit jaar afloopt, worden twee TCO-resultaten gepresenteerd:

  • Wagen besteld voor 30/06/2023
  • Wagen besteld vanaf 01/07/2023

Als basis wordt de TCO2-berekening gebruikt, die tegenwoordig het meest gangbaar is.

#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine