Drie nieuwe Maxus-concessies in België

Het distributienetwerk van Maxus Belux – het door Astara geïmporteerde merk van volledig elektrische bestelwagens – wordt verder uitgebreid met drie nieuwe dealers die gespecialiseerd zijn in bedrijfswagens.

De eerste is Christiaens Autos Industries in Wauthier-Braine. Een bedrijf dat al in 1967 werd gesticht door Fernand Christiaens en sindsdien altijd een familiebedrijf is gebleven, met een echt hart voor bedrijfsvoertuigen. Marc Christaens nam over van zijn vader, en sinds het aantreden van zijn zoon Edouard drie jaar geleden staat vandaag al de derde generatie aan het roer. Jaarlijks verlaten niet minder dan 150 bedrijfsvoertuigen de showroom, waarvan zowat 90% lichte bedrijfsvoertuigen tot 3,5t zijn. Met de toevoeging van Maxus aan het aanbod, treedt ook Christiaens een nieuw tijdperk binnen, want naast de uitgebreide koetswerk- en ombouwafdeling en verhuurdiensten voor bedrijfsvoertuigen, komen nu dus ook 100% elektrische bestelwagens in het aanbod van Christiaens. ​

Tweede nieuwe Maxus-vertegenwoordiger is de groep Dupont-MTI (voor Mons Truck Industries) die de hele provincie Henegouwen bestrijkt. Alweer een heel gevestigde waarde, want al sinds 1944 verdeelt Dupont vrachtwagens en zware werkvoertuigen in de regio. In 2000 nam Dupont ook MTI mee op in de groep, waarmee ze zich ook op lichte(re) bedrijfsvoertuigen is gaan richten. En vanaf 2022 maakt dus ook Maxus deel uit van het aanbod van deze LCV-specialist in hart en nieren, die nu al zowat 100 mensen tewerkstelt, verspreid over drie verschillende sites in Doornik, Bergen en Fleurus.

En de jongste nieuwkomer in het Maxus-dealernet vinden we in regio Waasland, waar Garage De Witte zijn decennialange ervaring voortaan ook aan elektrische bedrijfsvoertuigen zal gaan wijden. De Witte werd opgericht in 1970, ook toen al als LCV-verdeler van een Aziatisch merk, en is de voorbije 50 jaar uitgegroeid tot een forse, familiale KMO met meer dan 20 medewerkers. Eind vorig jaar ging De Witte al in zee met Maxus-invoerder Astara Western Europe door ook Isuzu (als pick-up-specialist het andere bedrijfswagenmerk van de groep) toe te voegen aan het aanbod. Recent werd die samenwerking dus nog uitgebreid met de verdeling van de 100% elektrische bestelwagens van Maxus. Voor het bedrijf was dat een heel bewuste strategische keuze om ook op de stijgende vraag naar elektrische bedrijfsvoertuigen een antwoord te kunnen bieden. ​

“Met deze drie nieuwe verdelers in ons net tonen we exact waar we met Maxus heen willen”, besluit Guy Haesendonck tevreden. “Stuk voor stuk zijn het LCV-experts in hart en nieren, die met hun persoonlijke aanpak, grondige service-ingesteldheid en vooral hun bijzonder rijke ervaring als geen ander weten wat de gebruiker van een bedrijfsvoertuig verwacht. De perfecte fundamenten dus om die gebruikers en wagenparkbeheerders bij te staan in hun eerste stappen richting 100% elektrisch en uitstootvrij leveren en werken.”

#Fleet Dealers

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending