DriveNow volledig in BMW-handen

BMW koopt alle aandelen van Sixt over in DriveNow, het autodeelplatform dat beide bedrijven zeven jaar geleden samen oprichtten. Momenteel bestaat de vloot van DriveNow uit 6.000 BMW’s en Mini’s en heeft de dienst een miljoen klanten in dertien steden.

Vorig jaar reden gebruikers van DriveNow zowat 8 miljoen kilometer met elektrische wagens in de 13 steden waarin de service beschikbaar is, waaronder Brussel. De zone waarin je DriveNow kan gebruiken in onze hoofdstad strekt zich uit van het station van Bordet en Schaarbeek in het noorden tot dat van Ukkel-Calevoet in het zuiden. In het oosten van de stad begint de zone aan het Park van Woluwe en loopt het tot aan het Zuidstation, in het westen van de hoofdstad. U kan ook gebruik maken van DriveNow car om van en naar de luchthaven van Zaventem te reizen vanuit Brussel.

“Met de overname van de aandelen van Sixt in DriveNow hebben we alle opties open om DriveNow strategisch te blijven ontwikkelen. Ons uiteindelijke doel is om tegen 2025 100 miljoen klanten te verwerven voor onze premium mobiliteitsdienst. Met die ervaring kunnen we vervolgens inzetten op autonome, geëlektrificeerde en geconnecteerde vloten in de toekomst”, vertelt Peter Schwarzenbauer, lid van de raad van bestuur van BMW AG.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!