Duurzamer op weg? Via het fietspad

Hoe gaan we nu best naar ons werk of familie en vrienden? Die vraag stelden we ons de afgelopen tijd allemaal wel eens. Nu zet ook de Week van de Mobiliteit ons aan het denken over hoe we ons op een duurzame manier kunnen verplaatsen. Dit heeft immers een impact op onze gezondheid en die van onze omgeving. Voor veel mensen biedt de fiets een oplossing. Daar helpt LEASE A BIKE bij door fietsleasing zo toegankelijk mogelijk te maken voor werknemers.

Nu de fiets steeds meer aan populariteit wint, loont het de moeite om dit binnen een bedrijf ook te promoten. Op die manier bouw je aan het welzijn van je werknemers, die fitter en creatiever werken na hun fietstocht en ook nog eens minder vaak ziek zijn. Daarnaast toon je als bedrijf ook dat je inzet op een groen beleid. Dit toont zowel bestaande werknemers als potentieel nieuwe werknemers dat je als bedrijf waarde hecht aan een duurzame aanpak.

OOK FISCAAL VOORDELIG

Niet alleen zet je zo als bedrijf in op het welzijn van de werknemers, maar je bespaart hen ook geld zonder zelf in kosten te vallen. Voor werknemers is fietsleasing immers fiscaal voordelig, ook wanneer de werkgever geen bijdrage levert aan de fiets. Via de online calculator kan je berekenen hoeveel een leasefiets je kost en bespaart. Werknemers hebben immers de keuze uit elk type fiets en elk merk, zolang het binnen de richtlijnen van het bedrijf past. Om een fiets te kiezen, kunnen ze terecht bij een uitgebreid netwerk van fietshandelaars. Op een week tijd kunnen ze al op de fiets zitten – nog op tijd om mee te doen aan Car Free Day tijdens de Week van de Mobiliteit dus. Maar de auto moet niet altijd aan de kant blijven staan: een leasefiets kan steeds gecombineerd worden met een leasewagen of abonnement voor openbaar vervoer.

SNEL EN DIGITAAL

Als partner van de Week van de Mobiliteit wil ook LEASE A BIKE het brede publiek warm maken voor de fiets door fietsleasing snel en vlot te regelen. In Duitsland en Nederland heeft het digitale platform zijn verdiensten al bewezen en meer dan 30 000 werknemers op de fiets gezet. Zowel bedrijven als zelfstandigen kunnen bij LEASE A BIKE terecht, want aansluiten kan al vanaf één fiets. Alles verloopt digitaal, waardoor je niet alleen onnodig papierwerk vermijdt, maar ook snel aan de slag kan. Kiezen voor duurzame mobiliteit kan dus kosteloos én kan binnen een week geregeld zijn!

INTERESSE? NEEM CONTACT OP MET LEASE A BIKE

Partner van de Week van de Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!