EasyPark lanceert nieuwe service: digitale voorspelling van parkeergedrag

EasyPark is een wereldwijde aanbieder van parkeertechnologie en biedt oplossingen voor automobilisten, steden én aanbieders van parkeerruimte zoals vastgoedeigenaren. Met behulp van de app vinden automobilisten straten waar parkeerruimte beschikbaar is en betalen ze voor het opladen van elektrische voertuigen en hun parkeertijd.

De gloednieuwe tool “Parking Data as a Service” van EasyPark is een door data gestuurde aanpak van parkeerbeheer en planning en is te gebruiken door steden, aanbieders van parkeerruimte en vastgoedeigenaren. Met deze technologie krijgen aanbieders van parkeerruimte gedetailleerd inzicht in hun capaciteit en kan de vraag naar parkeerruimte worden voorspeld; tot aan specifieke tijdstippen voor individuele straten aan toe. De tool zorgt voor een verbeterde verkeersstroom en helpt met het maken van beslissingen op verschillende gebieden. Zoals de prijsstelling van parkeren, de handhaving, de planning van nieuwe parkeerlocaties en -beperkingen. Maar ook het plannen van alternatieve vervoersopties, zoals het openbaar vervoer.

Een gedigitaliseerd parkeerecosysteem voegt eindeloze mogelijkheden toe, zowel voor het verbeteren van de afzonderlijke parkeerervaring voor elke automobilist als voor de stadsplanning. Bij EasyPark willen we steden leefbaarder maken en met “Parking Data as a Service” krijgen steden nieuwe mogelijkheden en wordt een door gegevens gestuurde aanpak van stadsplanning mogelijk“,zegt Johan Birgersson, CEO van EasyPark groep.

Met behulp van een combinatie van geavanceerde technologie wordt informatie gekoppeld aan de voorspellende software van EasyPark. Dit biedt een uniek inzicht in parkeergedrag in een specifiek gebied. Via de EasyPark-app krijgen automobilisten ook suggesties voor de beschikbaarheid van parkeerruimte waarmee ze waardevolle tijd besparen bij het zoeken naar een parkeerplek. De technologie kan hiermee ook een belangrijke rol spelen bij het duurzamer en leefbaarder maken van de stad. Als er minder auto’s onnodig rondrijden dan leidt dat tot minder uitstoot en opstoppingen.

Wij geloven dat de potentie voor stadsplanning en parkeerbeheer enorm is. De mogelijkheid om de beschikbaarheid van parkeerruimte onmiddellijk te verbeteren, heeft grote voordelen voor automobilisten. Het wordt bijvoorbeeld gemakkelijker om een beschikbare parkeerplek te vinden. Dankzij minder zoektijd, rijden er minder auto’s op zoek naar een parkeerplek. Dit is dus bij uitstek een voorbeeld van technologie die groenere steden ondersteunt. Als de ruimte beter wordt benut, wint iedereen“, aldus Johan Birgersson.

“Parking Data as a Service” is in het voorjaar van 2021 gelanceerd en wordt al in verschillende Europese steden gebruikt. Het is de planning om de service uit te blijven breiden op de markten van EasyPark in zowel Europa als de rest van de wereld.

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending