edpnet zet sterk in op groener wagenpark

Telecomoperator edpnet zet fors in op een vergroening van zijn wagenpark. Wagens met hybride motor en op CNG moeten de ecologische voetafdruk van de Sint-Niklase telecomoperator drastisch naar beneden brengen.

Het was afgelopen vrijdag gezellig druk rond het gebouw van edpnet. De telecomoperator nam er zijn toen immers zijn vernieuwde vloot in ontvangst, met nadruk wagens met een kleine ecologische impact..

‘Elk bedrijf, groot of klein, heeft zijn impact op het milieu’, vertel Philip Deutz, CEO van edpnet.  ‘Daarom dat we de beslissing hebben genomen om over te schakelen naar een groen wagenpark.  We hebben een nieuwe samenwerking opgestart met onze nabije buur Garage Mertens voor de aankoop van hybride wagens voor onze werknemers.’

De werknemers die met een hybride wagen, een Audi A3 e-tron, zullen rondrijden, kunnen deze opladen op kantoor.  Hiervoor is momenteel de laatste fase gestart in samenwerking met Waassolar, die de installatie van de laadpalen en zonnepanelen voorziet.  De zonnepanelen zouden het huidig stroomverbruik (vanuit het net) met 40% moeten laten dalen.

Over gas, diesel en laadpalen

Naast hybride wagens worden er ook wagens op CNG (Compressed Natural Gas) voorzien voor de 15 installateurs die dwars door België rijden om klanten te voorzien van internet en telefonie.  Edpnet wil met deze maatregel diesel volledig bannen en zo voor een aanzienlijke verbetering van de eigen ecologische voetafdruk zorgen.  In cijfers uitgedrukt: een reductie van -77% fijnstof, -90% stikstofoxide en -11% CO2.

“We hebben heel wat zaken moeten voorbereiden voor de komst van de zonnepanelen en de laadpalen.  En dat waren niet alleen de vergunningen van de gemeente”, aldus Joachim Slabbaert, COO bij edpnet. “We hebben onder andere een aparte hoogspanningscabine voorzien.”

“Bijkomend kunnen we aankondigen dat er elektrische fietsen voorzien worden voor de collega’s die elke dag de moeite doen om naar het werk te fietsen.  Eigenlijk zijn zij de grote winnaars in ons doel om groener te worden”, vervolledigt Pedro Vermeersch, CFO bij edpnet.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!