Een bedrijfswagen voor de 4700 werknemers van ArcelorMittal

ArcelorMittalHet stond te lezen in De Tijd: bij het staalbedrijf ArcelorMittal in Gent,  krijgen alle 4.700 werknemers een bedrijfswagen. Ook de 3.300 arbeiders. Tenminste: ze krijgen de mogelijkheid aangeboden. Want het gaat om een cafetariaplan zoals we dat vooral kennen van de grootbanken. De werknemers mogen maximaal 15 procent van hun brutoloon aan de huur van een leasewagen spenderen. Ze krijgen weliswaar geen tankkaart.

“Het is een flexibele vorm van verloning”, zegt woordvoerder Jan Cornelis in de krant. “We zijn geen uitzondering. Tal van andere bedrijven deden het al voor ons.” Volgens Cornelis gaat het om een kostenneutrale operatie. “Elke werknemer kiest op vrijwillige basis. We hebben er geen belang bij of het er veel zijn of niet.”

Begin volgend jaar beginnen de informatiesessies en de eerste bestellingen in mei-juni. Opmerkelijk: terwijl dit twee jaar geleden nog een eis was van de vakbonden, blijken ze nu niet echt warm te lopen voor het idee. “Dit is een eenzijdige beslissing van de directie”, luidt het aan vakbondszijde.

 

 

 

Tags: Fleet