Een elektrische (bedrijfs)wagen voor iedereen?

Een nieuwe leaseformule in het Verenigd Koninkrijk biedt werknemers die geen gebruik kunnen maken van een bedrijfswagen, de mogelijkheid om tegen fiscaal gunstige voorwaarden toegang te krijgen tot een elektrische auto. Dit lezen we bij onze collega’s van Fleet Europe.

In België is er (zoals overal) de all-inclusive private lease formule voor werknemers die niet in aanmerking komen voor een bedrijfswagen. Wij zijn ook bekend met het cafetariaplan waarmee u een bedrijfsauto kunt krijgen in ruil voor een verlaging van het brutosalaris. In het Verenigd Koninkrijk biedt Octopus Electric Vehicles nog een ander systeem aan.

Het programma “Go Green Car Scheme” van Octopus baseert zich op een inlevering van een deel van het salaris. Werknemers kunnen een elektrische auto betalen met hun inkomen voor belasting. Dit betekent dat werknemers 12% besparen op hun sociale zekerheidsbijdragen en 20 of 40%, afhankelijk van hun marginale aanslagvoet op inkomsten. Er is geen Voordeel Alle Aard (VAA) verschuldigd, aangezien elektrische auto’s voor het volgende jaar zijn vrijgesteld van de belasting op bedrijfsauto’s in het Verenigd Koninkrijk.

De huur wordt rechtstreeks van het salaris in mindering gebracht waardoor Octopus geen enkele storting of verificatie van kredietwaardigheid vereist. De maandelijkse betalingen dekken de kosten van het voertuig, het onderhoud en de pechverhelping.

Er zijn geen kosten voor werkgevers, behalve administratie. Ze besparen zelfs op de sociale zekerheidsbijdragen.

#Business Driver #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending