Een elektrische bedrijfswagen voor veelrijders? SalesWise bewijst dat het kan!

Veelrijders zijn niet gebaat bij elektrische wagens, wordt wel eens gezegd. Maar het bedrijf SalesWise bewijst het tegendeel. Verschillende commerciële medewerkers van de onderneming trekken nu naar hun klanten in … een Tesla Model 3!

Het concept van SalesWise is uniek. SalesWise is gespecialiseerd in sales in al haar facetten. “Onze klanten vertrouwen hun sales aan ons toe. Ze huren daarvoor onze sales professionals in. Sales insourcing noemen wij dat. Want waar bij outsourcing de kennis bij het externe bedrijf zit en blijft, is dat bij insourcing net omgekeerd. Onze klanten huren niet alleen onze mensen maar ook onze expertise in. En die expertise blijft op het einde van het project bij onze klanten achter”, verklaren managing partners Gunter America en Yves Willems van SalesWise.

Het bedrijf is actief in heel wat sectoren, wat de job voor de eigen medewerkers natuurlijk heel gevarieerd maakt. “We investeren ook heel hard in de opleiding, coaching en omkadering van onze medewerkers. Want gelukkigere medewerkers zorgen voor meer sales en zo dus ook voor tevreden klanten. Die continue persoonlijke ontwikkeling is echt iets waar jonge, ambitieuze medewerkers vandaag de dag heel erg veel belang aan hechten”, aldus Gunter.

Persoonlijke aanpak

Of ook de bedrijfswagen een manier is om potentiële werknemers te overtuigen, willen de managing partners niet meteen stellen: “Voor sommigen wel, voor anderen dan weer niet. Maar onze mensen kunnen niet zonder bedrijfswagen. Zij gaan dagelijks de baan op naar en voor onze klanten. En omdat hun bedrijfswagen daardoor ook een stuk hun visistekaartje is, willen we natuurlijk alleen het allerbeste.”

Aangezien SalesWise ook duurzaam wil ondernemen en ze in alles wat ze doen graag het status quo challengen – kijk maar naar het concept achter het bedrijf en je weet dat dat in het DNA van SalesWise zit – kwam het idee om voor elektrische wagens te kiezen. De eerste medewerkers hebben ondertussen hun Tesla Model 3 in gebruik genomen.

Niet meteen evident gezien het rijprofiel van de medewerkers, maar ook door de thuissituatie van velen. “We hebben verschillende medewerkers in dienst die op een appartement in de stad wonen. Thuisladen is dan vaak niet evident en in sommige gevallen zelfs helemaal niet mogelijk. Dat alles riep bij ons dan ook veel praktische vragen op.”

“Maar de leasemaatschappij (LeasePlan, red.) heeft heel gerichte oplossingen voor onze toekomstplannen voorgesteld en stond ons met raad en daad bij. Daardoor hebben we de stap gewaagd hebben. En dat beklagen we ons nog altijd niet!”, besluit hij.

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending